Temat parmezanu mamy zamknięty i trochę bez sensu tam prowadzić rozmowy i prezentacje różnych wyrobów z mleka.
Zakładam więc swój wątek i tu będę prezentował różne wyroby, przepisy itp. Trochę się jednak powtórzę i wrzucę kilka fotek - tak dla potomności.
01. Produkcja parmezanu (24.01.2015)
CSC_0046.JPG 100,07 KB
147 Ilość pobrań
DSC_0032.JPG 40,02 KB
139 Ilość pobrań
DSC_0037.JPG 45,46 KB
136 Ilość pobrań
DSC_0038.JPG 54,53 KB
130 Ilość pobrań
DSC_0040.JPG 36,21 KB
117 Ilość pobrań
DSC_0041.JPG 57,86 KB
107 Ilość pobrań
DSC_0047.JPG 35,32 KB
104 Ilość pobrań
02. Produkcja parmezanu (19.02.2015)
Niestety tylko jedna fotka gotowego produktu.
Parmezan po soleniu.jpg 26,34 KB
100 Ilość pobrań
03. Produkcja oscypiorów (26.02.2015)
20150226_171736.jpg 109,91 KB
99 Ilość pobrań
20150226_193349.jpg 106,6 KB
92 Ilość pobrań
20150226_194127.jpg 112,92 KB
93 Ilość pobrań
20150226_213349.jpg 100,83 KB
91 Ilość pobrań
20150226_221747.jpg 91,29 KB
92 Ilość pobrań
Wędzenie tychże oscypiorów.
20150307_103428.jpg 186,14 KB
92 Ilość pobrań
20150307_142739.jpg 178,32 KB
89 Ilość pobrań
20150307_161325.jpg 210,09 KB
87 Ilość pobrań
04. Korycin z kozieradką z 05.03.2015 - po zasoleniu już dojrzewa
20150308_212344.jpg 107,5 KB
97 Ilość pobrań
05. COLBY - ser twardy z dnia 27.12.2014 - rozkrojony w ostatni weekend
20150307_183742.jpg 79,45 KB
88 Ilość pobrań
06. Koryciński z kozieradką i kolorowym pieprzem - podwędzany
post-67697-0-20625600-1423408904.jpg 93,36 KB
94 Ilość pobrań
post-67697-0-27551600-1423408922.jpg 94,02 KB
87 Ilość pobrań
post-67697-0-59681300-1423408933.jpg 90,69 KB
90 Ilość pobrań
07. Kilka innych wyrobów - z początku moich eksperymentów
20141121_204253.jpg 129,31 KB
88 Ilość pobrań
20141214_225749.jpg 83,1 KB
86 Ilość pobrań
20141217_174756.jpg 108,7 KB
84 Ilość pobrań
20141221_174724.jpg 91,38 KB
84 Ilość pobrań
20141223_190518.jpg 89,24 KB
84 Ilość pobrań
20150103_102223.jpg 121,45 KB
80 Ilość pobrań
20150104_195529.jpg 108,01 KB
79 Ilość pobrań
20150104_200852.jpg 104,87 KB
81 Ilość pobrań
20150118_201906.jpg 97,4 KB
79 Ilość pobrań
Załączone pliki
Użytkownik Perszing37 edytował ten post 10 mar 2015 - 16:12