Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Perszingowe wyroby z mleka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1144 odpowiedzi w tym temacie

#1141 dobroduszny

dobroduszny

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 277 postów
  • Miejscowośćłódzkie

Napisano 23 sty 2019 - 11:18

Do ładnych dziur potrzebne bakterie propionowe, użyte zgodnie z recepturą.



#1142 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2721 postów

Napisano 23 sty 2019 - 11:25

Zastosowanie kefiru może powodować wzdymanie.

Propiony występują naturalnie - pytanie gdzie ? :)



#1143 dobroduszny

dobroduszny

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 277 postów
  • Miejscowośćłódzkie

Napisano 23 sty 2019 - 13:47

Robiłem goudę z dodatkiem propionowych i ładnie "wzdęło" :D



#1144 michal278

michal278

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 573 postów
  • MiejscowośćPodlasie, Biebrza

Napisano 23 sty 2019 - 14:32

Ja kiedyś robiłem bez propionow korycin i ser był jak gąbka. W kefirze, szczególnie Krasnystaw jest dużo drożdży, wiesz o tym. Perszing..

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#1145 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2721 postów

Napisano 23 sty 2019 - 14:43

A w kale dużo propionów. Szczególnie w kale prosiaków :) a potem wszędzie po stajni latają jak głupie hehhe


[Dodano: 23 sty 2019 - 14:43]

Gąbczasta struktura to bardzo często sprawka bakterii Coli. Ale od tego się nie umiera :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)