Skocz do zawartości

Obróbka cieplna peklowanego miesa.


harnas9900

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc 


 


Pekluje miesko pierwszy raz ale nie mam mozliwosci wedzenia. Bede chcial je ugotowac (boczek) a drugie upiec (schab) waga to 1kg miesa dla boczku i schabu. I moje pytanie, ile czasu gotowac i ile czasu piec i jakie temperaturki, prosze o jakies wskazowki.


 


Dzieki


Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej do temp. 68-72 st. C wewnątrz mięsa. Lepiej parzyć niż gotować.  http://wedlinydomowe.pl/obrobka-cieplna/sposoby-parzenia

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Leśniaczku jak peklowane to pieczemy dużo dłużej w niższej temperaturze ; ( maks 130 st.

Sugeruję 110 w rękawie ok 2-2, 5h ;) jak nie ma termometru.

Polędwicę wyjąłbym po 2 godzinach boczek po 3-3, 5h jesli ma być miękki ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam 

 

Ponownie ja, mam takie jeszcze pytanie na przyszlosc. Pieklem miesko w rekawie wyszlo wszystko ok ale strasznie duzo wody sie zebralo wewnatrz rekawa, i tak na dobra sprawe to mysle ze te miesko to sie ugotowalo a nie upieklo.

I takie moje pytanie moze takie mieso peklowane zostawic na dzien zeby obcieklo z tej wody zanim zaczne je obrabiac termicznie ??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.