harnas9900 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Marca 2015 Czesc Pekluje miesko pierwszy raz ale nie mam mozliwosci wedzenia. Bede chcial je ugotowac (boczek) a drugie upiec (schab) waga to 1kg miesa dla boczku i schabu. I moje pytanie, ile czasu gotowac i ile czasu piec i jakie temperaturki, prosze o jakies wskazowki. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2015 Najlepiej do temp. 68-72 st. C wewnątrz mięsa. Lepiej parzyć niż gotować. http://wedlinydomowe.pl/obrobka-cieplna/sposoby-parzenia Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2015 Ja proponuje jedno i drugie zapiec w rękawie temp. 180 C w piekarniku ok 1 h włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 C i po 20 min zmniejszyć temp. na 160 C. Ale to też zależy od piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Leśniaczku jak peklowane to pieczemy dużo dłużej w niższej temperaturze ; ( maks 130 st.Sugeruję 110 w rękawie ok 2-2, 5h jak nie ma termometru.Polędwicę wyjąłbym po 2 godzinach boczek po 3-3, 5h jesli ma być miękki Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 11 Marca 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas9900 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2015 Witam Ponownie ja, mam takie jeszcze pytanie na przyszlosc. Pieklem miesko w rekawie wyszlo wszystko ok ale strasznie duzo wody sie zebralo wewnatrz rekawa, i tak na dobra sprawe to mysle ze te miesko to sie ugotowalo a nie upieklo.I takie moje pytanie moze takie mieso peklowane zostawic na dzien zeby obcieklo z tej wody zanim zaczne je obrabiac termicznie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.