Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa paprykowa z zapachem wędzenia, ale bez wędzenia. :)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14111 postów

Napisano 11 mar 2015 - 17:53

Taki mały eksperyment.  :)

Zapach wędzenia uzyskany przez użycie papryki słodkiej wędzonej.

 

Załączony plik  paprykowa01.jpg   90,36 KB   8 Ilość pobrań

 

Załączony plik  paprykowa.jpg   80,96 KB   6 Ilość pobrań



#2 krzysiek-krze

krzysiek-krze

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 308 postów
  • MiejscowośćGalicja zachodnia

Napisano 11 mar 2015 - 19:29

A jakie jeszcze przyprawy są dodane?  I czy smak papryki jest wyczuwalny ? 



#3 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14111 postów

Napisano 11 mar 2015 - 20:27

Do kiełbasy wykorzystałem wsad na konserwę mięsną.

Mięso z łopatki + boczek, mielone na szarpaku w maszynce nr 5.

 

Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo.

 

Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek.

Ciekawa alternatywa dla osób które nie mają możliwości uwędzenia wyrobu.


Użytkownik miro edytował ten post 11 mar 2015 - 21:14


#4 harnas9900

harnas9900

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 12 postów
  • MiejscowośćLeicester

Napisano 12 mar 2015 - 01:29

A ten wsad na kielbase byl peklowany bo jest taki rozowy jakby byl. Na zdjeciu mamy juz kielbase po parzeniu?



#5 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14111 postów

Napisano 12 mar 2015 - 09:37

Mięso peklowane, wyrób sparzony.



#6 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7222 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 12 mar 2015 - 11:34

Smak papryki jest wyczuwalny i gdybym jeszcze dodał trochę ostrej papryki, miałbym coś na smak chorizo.   Z przypraw dodałem: paprykę słodką wędzoną, czosnek świeży, krojony w drobną kostkę, pieprz czarny młotkowany i majeranek
 

 

Może i byś miał ale to parzona kiełbasa wiec chyba nie ... :( 

Jeśli nie parzona tylko surowa tak jak chorizo właśnie dodanie tak grubo krojonego czosnku to ryzykowne przedsięwzięcie :( Sugeruję raczej suszony lub granulowany ;)



#7 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14111 postów

Napisano 12 mar 2015 - 12:32

Rogerku ...... coś na smak, a nie chorizo.

Jak pisałem był to eksperyment, co wyjdzie.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 12 mar 2015 - 21:57

W podobny sposob robilam kurczkowe peklowane mieso z piersi i dodalam kawalki suszonej slodkiej papryki. Po parzeniu mialo smak jakby sie jadlo kanapke z wedlina i swieza papryka.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych