paweljack Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Jakoś wcześniej mi umknęła wśród moich zbiorów receptur. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gifPanie, Panowie, "lepsza wersja" podwawelskiej - kiełbasa toruńska. A tu moja wersja: 1 Edytowane 25 Maja 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Maja 2015 Smaczniutko wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Maja 2015 wygląda ładnie :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Maja 2015 Wyrób z najwyższej półki. Jak zwykle. Gratuluję. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Maja 2015 Dziękuję za pochwały, nie pozostaje nic innego tylko robić. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Maja 2015 Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Maja 2015 Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa.Bardzo dobrze, jak masz wątpliwości to pytaj albo porównaj: http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Maja 2015 OK, swe prekursorskie doświadczenia udokumentuję sesją. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zostało mi dwójki "po szynkowych", dokupiłem wołowinę, dwie godziny wędzenia i wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Lutego 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Lutego 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Lubię dziurki w toruńskiej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Lutego 2016 Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... Lubię dziurki w toruńskiej. Oj tam dziurki, myszki były i tyle Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską? Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Lutego 2016 Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?Mariuszu, "wisi" wyżej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej.Pawle ładnie uwędzona czy malowałeś ? przyznaj się Edytowane 26 Lutego 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?Mariuszu, "wisi" wyżej. Ot, skleroza dzięki i sorry za zamieszanie Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zostało mi trochę II wieprzowej i trochę II wołowej, więc ukręciłem po raz kolejny toruńskiej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 "zazdraszczam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką?Jak zawsze peklosolą, 20 g/kg. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Paweł idziesz na mistrza....piękna kiełbaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam pytanie, dziurki w przekroju czego są wynikiem ? Niewłaściwej receptury, złego wymieszania masy, złego nabicia jelita, czy inna, inne przyczyny. Pytam, bo jestem tego ciekawy, osobiście nie przepadam za podobnymi efektami. Chciałbym wiedzieć, jak temu zaradzić, gdybym miał z tym do czynienia.Pozdrawiam. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Maxell Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) dziurki w przekroju czego są wynikiem... Chciałbym wiedzieć, jak temu zaradzić, gdybym miał z tym do czynienia.Mogłeś zapytać na Spółdzielni Andrzeja, dlaczego macie dziurki. Ja myślę, że u mnie są dlatego iż robię ręcznie bez mieszałki nawet, ale u Was, przy takiej sile ludzi i sprzętu nie powinno być. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Tylko, że my dziurek nie mamy. Zapytam Andrzeja.Pozdrawiam. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Tylko, że my dziurek nie mamy. Zdjęcia powyżej są ze spółdzielni. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Myślałem, że to zdjęcie Twojego wyrobu. Stąd pytanie. Rodzą się w związku z tym kolejne, ale nie zadam.Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.