frapio Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Listopada 2007 I ja pozwolę sobie pochwalić się moimi pierwszymi wędzonkami. Oczywiście nie są tak piękne jak tu na forum już prezentowane, z czego zdaję sobie sprawę, ale zrealizowałem swoje życiowe marzenie - uwędziłem swoją własnoręcznie zrobioną kiełbasę (chłopską - czym pochwaliłem się już wcześniej) a teraz wędzonki. Udały się całkiem smaczne, ale przedobrzyłem z parzeniem bo nie uwzględniłem że parzę jeszcze ciepłe. Boczkowi nie zaszkodziło, nawet moja lepsza połowa wcina boczek że hej, czego nigdy dotychczas nie robiła ze smakiem. Polędwicę zamroziłem (taki prikaz) i będę parzył później. Szkoda, bo mnie bardzo smakowała na surowo. Pytanie tylko jak ją najlepiej sparzyć, jakie temperatury zastosować? Pozdrawiam serdecznie frapio Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Listopada 2007 Pieknie Frapio, pięknie. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Listopada 2007 Pytanie tylko jak ją najlepiej sparzyć, jakie temperatury zastosować? Nie słuchać żonki i sparzyć czytaj zjeść na surowo. Na surowo smakuje że aż miło. Oczywiście nie są tak piękne jak tu na forum już prezentowane, z czego zdaję sobie sprawę, A to jest totalna bzdura :grin: wyglądają pysznie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareks Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Listopada 2007 popieram, wyglądają SUPER i zapewne smakują jeszcze bardziej :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Listopada 2007 Frapio parzenie poledwicy to wg mnie swietokractwo :grin: a wedzoneczki wygladaja mniamusnie nie wiem skad ta skromnoscA parzenie najlepiej na termometr,Choc Bagno ma taki knif z drutem na zlocie prezentowal :grin: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Listopada 2007 Frapio! Wg mnie piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam frapio . Bardzo ładne wędzonki ale parzenie polędwicy to chyba sabotaż . Każdy ma jednak swoje upodobania i smaki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Listopada 2007 Frapio parzenie poledwicy to wg mnie swietokractwoZgadzam się z Jasiem. Frapio pysznie wyglądają Twoje wędzonki. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Listopada 2007 Pytanie tylko jak ją najlepiej sparzyć, jakie temperatury zastosować?Hej hej nie popsuj parzeniem popieram moich przedmówców :!: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Listopada 2007 Dołączę do kolegów - czego się czepiasz tych wędzonek? są ładne bo własne i muszą tak wyglądać.Polędwice już chyba lekko przypiekłeś ale wyglądają mniamuśnie - to prawda że na "łososiowo" najlepsze, ale cóż...nie wszyscy lubią, tak więc będzie sopocka,to delikatne mięso więc i parzenie krótsze, myślę że po rozmrożeniu i osiągnięciu mniej więcej temperatury pokojowej, 20 minut powinno starczyć Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Listopada 2007 Piękne! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Listopada 2007 Wielkie dzięki wszystkim. Wasze uznanie to dla mnie satysfakcja równa uznaniu najbliższych. To jak "szóstka z uśmiechniętym słoneczkiem" dla pierwszoklasisty.A z tą polędwicą to chyba "popełnię" salomonowe wyjście, część sparzę (czego się nie robi dla ukochanej małżonki) a resztę zjem sam na surowo. Będzie wilk syty i owca cała (polędwicy o zdanie nie pytamy). Pozdrawiam serdeczniefrapio Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarSla Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam.Wszystko wygląda super. Slinka leci jak sie na to wszystko patrzy. Nie moge sie doczekać już moich szyneczek, boczusiów, baleroników itp. Chyba zrobie wędzenie przed-przed świąteczne. Albo chociaż rozpale i popatrze jak dymek leci.... :tongue: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mic Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witajcie! Ja tez niedawno wedzilem pierwsze kielbaski i szyneczke - wyszly wysmienicie. Mialem problem skad wziac drzewo do wedzenia, ale poszukalem troche i ... znalazlem firme ktora produkuje specjalne zrebki wedzarnicze i mozna kupic od nich przez internet:-) Czego to dzisiaj ludzie nie sprzedaja w sieci. nawet wedzarz amator moze sie zaopatrzyc. Jak by ktos potrzebowal to polecam www.zpdcieczko.pl -naprawde cudnie sie wszystko uwedzilo. A znajomi jacy byli zachwyceni. Jedzonko bylo przepyszne, juz przygotowuje sie do swiat. Wszystkim zycze smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jak by ktos potrzebowal to polecam www.zpdcieczko.pl -naprawde Cena 7,49 zł/kg. A tutaj miałbyś 2,5 raza taniej: http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/31/products_id/108 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 1 Grudnia 2007 A tutaj miałbyś 2,5 raza taniej: http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/31/products_id/108Ja na tych zrębkach wędziłem. Polecam. Do mojego paleniska super. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.