Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#41 majster500

majster500

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Miejscowośćkrakw

Napisano 31 sie 2015 - 18:31

Jeśli to nie problem to poproszę kol. @piksiak o przesłanie 16stki również do mnie. majster500@o2.pl Z góry dziękuję.

#42 menzur

menzur

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 335 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 01 wrz 2015 - 15:08

piksiak dzięki doszło :rolleyes:

#43 lysy100

lysy100

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 443 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 04 wrz 2015 - 17:02

piksiak  jeśli można to poproszę o 16-nastkę  :)   -    rosikg@gazeta.pl



#44 mucho

mucho

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 189 postów
  • Miejscowośćkanada

Napisano 04 wrz 2015 - 21:46

Pewnie to glupie pytanie.

Czy ktos moze mnie oswiecic  co to jest ta 16-tka ?



#45 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5399 postów

Napisano 04 wrz 2015 - 21:57

16-tka to obiegowa nazwa zbioru przepisów wewnętrznych nr16 na wędliny i wyroby wędliniarskie z 1959r



#46 Eugeniusz_2015

Eugeniusz_2015

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 450 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 04 wrz 2015 - 22:03

Czy ktos moze mnie oswiecic co to jest ta 16-tka ?

Przepisy wewnętrzne Centralnego Zarządu Przemysłu Mięsnego - prawie wszystkie inne wydania to generyki.

Przepraszam, nie zauważyłem, że odpowiedź już została podana


Użytkownik Eugeniusz_2015 edytował ten post 04 wrz 2015 - 22:05


#47 mucho

mucho

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 189 postów
  • Miejscowośćkanada

Napisano 05 wrz 2015 - 00:18

Wielkie dzieki

No to ja w takim razie  o 16-nastke nie poprosze, przepisow z forum nie przerobie chyba do konca zycia :D



#48 lysy100

lysy100

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 443 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 05 wrz 2015 - 03:03

Plik doszedł, dziękuję. :)



#49 Eugeniusz_2015

Eugeniusz_2015

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 450 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 07 wrz 2015 - 09:42

Temat całkiem się "rozjechał" i krąży wokół szesnastki, więc jeszcze jedno pytanie z literatury pięknej i zarazem prośba.

Ma może ktoś z Kolegów w swim zbiorze  "Przepisy wewnętrzne nr 21"? Nigdzie ich nie mogę znaleźć!

Jeżeli mógłby ktoś podesłać je, to z góry dziękuję i przypominam dla ewentualnych darczyńców: adres linkiel@wp.pl


Użytkownik Eugeniusz_2015 edytował ten post 07 wrz 2015 - 09:43


#50 piksiak

piksiak

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1301 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 07 wrz 2015 - 11:47

16-tka ma 9 MB a 21-ka 140 MB - wysyłka nie wchodzi  w grę :(



#51 Eugeniusz_2015

Eugeniusz_2015

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 450 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 07 wrz 2015 - 11:56

Czy można 21 spakować, podzielić lub skądś ściągnąć?



#52 krytyk223

krytyk223

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 28 paź 2015 - 08:14

Jesli można to również proszę o 16 - krytyk223@gmail.com



#53 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29779 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 paź 2015 - 17:45

Cała szesnastka od lipca wisi na forum: https://wedlinydomow...tury-masarskie/



#54 lapis

lapis

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 06 cze 2020 - 18:45

mogę prosić kogoś o podesłanie 16 - lapis.ah@gmail.com



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#55 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5916 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 07 cze 2020 - 13:39

@lapis

https://wedlinydomow...nr-16/?p=436234






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych