qba-69 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Obiadowa fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pytanie czym nadziewales miesko? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Pytanie czym nadziewales miesko?Papryka marynowana, ogórki kiszone, ser żółty typu gouda, pieprz cytrynowy i sól morska na fileta z wierzchu. Na to panierka z mąki, jajka i bułki tartej. Wysmażone na maśle z olejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Farsz na kiełbasę drobiową, wysmażony na masełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Maja 2016 Obiadowe pyszności. Karkówka marynowana w przyprawach, wysmażona na gorącym oleju i wypieczona pod kołderką z zeszklonej cebuli, marchewki i ziemniaków. Do tego popularna mizeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Maja 2016 Pieczona karkówka, marynowana w świeżo zmielonym pieprzu, soli morskiej i słodkim winie własnej produkcji. Podana z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków. Niedzielny obiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Kiełbaski grillowe na dzisiejszy meczyk w strefie kibica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Kiełbaski grillowe na dzisiejszy meczyk Kolega ziezielony nazwał je golbassa Golbassa po sparzeniu 25 minut w 75 stopniach C. Tak prezentuje się wyklarowane winko z ryżu Schłodzone winko ryżowe w połączeniu z zimnym piwkiem, listkami świeżo zerwanej mięty i plasterkiem cytryny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Super jesteś przygotowany na meczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Super jesteś przygotowany na meczykMiejmy nadzieję, że nasza reprezentacja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Brawo Qba ... wzruszon jestem, w świadomości mając, dzierżenie odpowiedzialności etykietera tego jakże wspaniałego dzieła :laugh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Lipca 2016 Dziś mnie naszło na smażone placuszki z cukinii. Starłem na grubych oczkach cukinię, marchewkę, cebulę i czosnek. Dodałem jakiejś mąki. Do tego wbiłem jajko, nasypałem soli i pieprzu. Taka mieszanina wylądowała na rozgrzanym oleju i danie gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Lipca 2016 Wczoraj były cukiniowe placuszki, a dzisiaj bób z własnej uprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Lipca 2016 Tak się bawi wioska Fasolka z własnej uprawy w połączeniu z wędzonym kurczakiem, dopieczonym nad żarem z owocowego drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Lipca 2016 O ..i u mnie na wiosce dzisiaj fasolka. Co prawda od sąsiadki ,ale swojska . Do tego duszony udziec z indyka. "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Lipca 2016 A i u mnie fasolka swoja . Sezon fasolkowy gruntowy nastał.......:) Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Lipca 2016 A u mnie golonka w hotelu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 20 Lipca 2016 @qba-69, zrobiles mi smaka i wczoraj tez smazylam ,tylko bez marchewki ..ale odcisnelam dobrze cukinie i masa wydala mi sie troche za sucha ..wiec pare kropelek piwka dodalam ..nie wiem czy zawdzieczajac jemu staly sie bardziej puszyste ..fotki nie ma bo nie zdazylam zrobic https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Lipca 2016 electra puszystość uzyskuje się między innymi dzięki starciu cukinii na grubych oczkach. Dodawać piwa nie próbowałem, zazwyczaj nim popijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Lipca 2016 Tez starlam na grubych..piwo moj TZ akurat zdazyl otworzyc ..chyba nawet nie zauwazyc ze ubylo deczko https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Lipca 2016 Pani Żona miała smaka na drożdżówki Na drożdżowym cieście wylądowały: porzeczkoagrest, wiśnie i maliny. A do zimowych obiadków, zasolona sałatka do słoików. Cukinia, ogórek, cebula, marchewka, papryka czerwona i zielona.Zasłoikowana sałatka z dodatkiem czosnku, kopru, ziela, liścia i pieprzu. Widok po pasteryzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Lipca 2016 A do zimowych obiadków, zasolona sałatka do słoików. A jaka robisz zalewę do tej sałatki ?? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Lipca 2016 5 litrów wody 3 szklanki octu 1 kg cukru 4 łyżki soli Zagotować i zalać w słoikach gorącą zalewą, po czym pasteryzować 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Lipca 2016 Na 20 szklanek wody tylko 3 szklanki occtu ?? I czy te 4 łyżki to do zasolenia czy do zalewy a do zasolenia oddzielnie ? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 22 Lipca 2016 chudziak, octu właśnie tyle. 4 łyżki soli do zalewy, a krajankę zasolić wcześniej, z wyjątkiem marchewki, którą należy potraktować cukrem żeby zmiękła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi