Jump to content
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nadeszła pora na smakowanie polędwicy wieprzowej. Doba - cukier. Kilka dni - peklosól. Trzy tygodnie - mieszanka przypraw. Z 1450 g zostało 834 g. Teraz w folię i do lodówki.

attachicon.gifpoledwica.jpg

Qba czy zamieściłeś tu dokładniejszy przepis na to cudo?

• 2 months later...

to chyba dla 4 osób
 Chłop musi dobrze zjeść, żeby mieć siłę odpoczywać ;) 

spirytus na nalewki też ze sklepu
A może by tak całkowicie się uniezależnić? ;) 

A może by tak całkowicie
SIE nie da :blush:  :no: no bo jak - własna rafineria - to tak, własna gorzelnia , to też tak , własna? żona - też tak , Ale własne wędliny ???? się nie da  :no:  :yes:  :D  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Nie wiem jak inni ale ja najbardzie jz naszego hobby lubię właśnie "przy okazji" i "nieplanowanie, niechcący" ... ;)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Przy okazji pozyskiwania składników na drobiową kiełbasę, wyszedł taki pasztet

Wygląda smacznie , ale Qba sam musi ocenić smak :) 

Nie wiem jak inni ale ja najbardzie jz naszego hobby lubię właśnie "przy okazji" i "nieplanowanie, niechcący" ...

To ja Robercie wolę jednak wszystko zaplanować, ale jeśli wyjdzie coś ponad plan to mam radochę :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Qba jak masz taka galaretke, to polacz te dwa produkty, pasztet a na gorze galaretka( wiadomo, czysta galaretka). MA to sens, a smakna kanapce bajeczny.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Do rana galaretka stężeje:)

A ja myślę że to już się nie uda, gdyż galaretka powinna powstać z wywaru. Nie sądzę że Qba dzisiaj jeszcze ma ten wywar.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

HAlusia, robi sie tak, ze pasztet kiedy sie upiecze, na wierz wylewa sie galaterke. NAjlepiej to robic w malych porcjach.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Niektórzy układają plastry boczku na pasztecie, zanim włożą go do piekarnika. Można kombinować na wiele sposobów, a i tak zawsze wyjdzie smaczne :)

Dzisiaj rozwinięcie ostatniej fotki, robionej na szybko  :) Co do smaku pasztetu, degustatorów było bez liku i każdy wypowiedział się pozytywnie ;) Na fotografii przybyło bułeczek domowego wypieku :) Jedne standardowe, a na drugich pomidor, mozarella i pesto z bazylii. Pani Żona zaszalała :)

post-73631-0-37238200-1501528132_thumb.jpg

• 1 month later...

Znalazłem kolejne zastosowanie dla skórek z ćwiartek drobiowych :) Tym razem zawinąłem w nie pieczeń z szynki wieprzowej :) Wyrobowi nadałem imię: Oszukany Kurczak ;):D

post-73631-0-44962300-1504598357_thumb.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.