:)Po kilku latach nie robienia przetworów z truskawek (pleśniały )wyprodukowałam 15 słoiczków dżemu pod czujnym okiem Anuś
Załączone pliki
Użytkownik Ulalka edytował ten post 03 lip 2015 - 10:10
Napisano 03 lip 2015 - 10:08
:)Po kilku latach nie robienia przetworów z truskawek (pleśniały )wyprodukowałam 15 słoiczków dżemu pod czujnym okiem Anuś
Użytkownik Ulalka edytował ten post 03 lip 2015 - 10:10
Napisano 03 lip 2015 - 10:24
mniam ! moje wlasnie sie dusza ...
na smaka w tym roku robie jeszcze dzem z dodatkiem miety.
Napisano 03 lip 2015 - 10:27
)wyprodukowałam 15 słoiczków dżemu pod czujnym okiem Anuś
Ula czuję się ale ogromnie się cieszę, że zrobiłaś i pokazałaś.
Będę dalej Ci dopingować
i pomagać.
Napisano 03 lip 2015 - 10:39
no to super Anuś , będę "napastować" Cię jak coś wypatrzę w Twojej spiżarni
electro to pewnie będzie taki orzeźwiający posmak u mnie wygłodzeni na konfitury z truskawek to pochłoną bez dodatków
Napisano 03 lip 2015 - 10:45
Mi obrodzila mieta na balkonie ,a ile mozna pic mojito wiec postanowilam kilka sloikow zrobic. A reszta dradycyjnie konfitura z calymi truskawkami.
Napisano 03 lip 2015 - 10:57
Zrobiłam kilka słoików dżemu z dodatkiem wody różanej. Miałam mało płatków róży czerwonej, więc kolor nieco blady, ale zapach i smak cudowny.
P1040207.JPG 50,5 KB
7 Ilość pobrań
Napisano 03 lip 2015 - 12:32
a ja tylko się "oblizuję"
Napisano 16 lip 2015 - 09:18
po troszku przerabiam wiśnie ( soczek , konfitura i kompot )
Napisano 16 lip 2015 - 09:32
Z wiśni polecam frużelinę. Ekspresowe wykonanie i wszechstronne zastosowanie.
Napisano 16 lip 2015 - 09:36
Z wiśni polecam frużelinę. Ekspresowe wykonanie i wszechstronne zastosowanie.
A co to takiego ? Możesz podać przepis ?
Napisano 16 lip 2015 - 09:47
Oj Jareczku nie konsumowałeś nigdy lubieżnie gofrów z bitą śmietaną i frużeliną .... ?
Tu masz taki w miarę sensowny przepis :
http://sylkahaha.blo...-fruzelina.html
Napisano 16 lip 2015 - 09:47
Kilogram wydrylowanych wiśni
250g cukru
sok i skórka z 1/2 cytryny
200 ml wody
36g skrobi ziemniaczanej
W garku z gubym dnem powoli zagotować wszystkie składniki prócz skrobi.
Po zagotowaniu dodać skrobię wymieszaną z odrobiną zimnej wody, chwilę pogotować i do słoików. Słoiki wystarczy obrócić do góry dnem i gotowe
Ilość wody można zmniejszyć lub nie dodawać wogóle zmniejszając tym samym ilość skrobi.
Użytkownik nigra edytował ten post 16 lip 2015 - 10:06
Napisano 16 lip 2015 - 10:02
a wypróbuję tą frużelinę któregoś dnia a dzisiaj biorę się za czekowiśnie (nie jadłam tego czegoś jeszcze) ale robię co roku nutellę śliwkową więc wiśniowa też powinna być pyszna - zrobię i dam znać
Napisano 16 lip 2015 - 10:40
a wypróbuję tą frużelinę któregoś dnia
a dzisiaj biorę się za czekowiśnie (nie jadłam tego czegoś jeszcze) ale robię co roku nutellę śliwkową więc wiśniowa też powinna być pyszna - zrobię i dam znać
A gdzie rosną te czekowiśnie bo jeszcze ich nie spotkałem?
Napisano 16 lip 2015 - 10:48
wiśnie na drzewie a w sklepie kakao , cukier zamieszasz w garneczku i masz czekowiśnie swojskie a sklepowe to pewnie w bombonierce
Napisano 16 lip 2015 - 11:18
wiśnie na drzewie a w sklepie kakao , cukier zamieszasz w garneczku
Do tego to sugeruję najpierw zrobić na drylowanych nalewkę a potem kombinować w garneczku z cukrem i kakao
Napisano 16 lip 2015 - 11:43
hehe też pomysł dobry , znalazłam przepis też na czekowiśnie z dodatkiem rumu
Napisano 16 lip 2015 - 11:52
Do tego to sugeruję najpierw zrobić na drylowanych nalewkę a potem kombinować w garneczku z cukrem i kakao
Popieram
Napisano 16 lip 2015 - 13:24
ja bym tym rumem popila te wisienki
Napisano 16 lip 2015 - 13:27
dobrego pomysła masz electra
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Efffa →
PrzetworyNapisany przez Efffa, 30 paź 2018 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Muski →
KimchiNapisany przez Muski, 30 cze 2017 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Ulalka →
Ślimak , ślimak wystaw rogiNapisany przez Ulalka, 20 lip 2015 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Ulalka →
Nototenia w zalewieNapisany przez Ulalka, 27 mar 2015 ![]() |
|
![]()
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych