Ulalka Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) :)Po kilku latach nie robienia przetworów z truskawek (pleśniały )wyprodukowałam 15 słoiczków dżemu pod czujnym okiem Anuś Edytowane 3 Lipca 2015 przez Ulalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Lipca 2015 mniam ! moje wlasnie sie dusza ...na smaka w tym roku robie jeszcze dzem z dodatkiem miety. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Lipca 2015 )wyprodukowałam 15 słoiczków dżemu pod czujnym okiem Anuś Ula czuję się http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif ale ogromnie się cieszę, że zrobiłaś i pokazałaś. Będę dalej Ci dopingować i pomagać. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Lipca 2015 no to super Anuś , będę "napastować" Cię jak coś wypatrzę w Twojej spiżarni electro to pewnie będzie taki orzeźwiający posmak u mnie wygłodzeni na konfitury z truskawek to pochłoną bez dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lipca 2015 Mi obrodzila mieta na balkonie ,a ile mozna pic mojito wiec postanowilam kilka sloikow zrobic. A reszta dradycyjnie konfitura z calymi truskawkami. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zrobiłam kilka słoików dżemu z dodatkiem wody różanej. Miałam mało płatków róży czerwonej, więc kolor nieco blady, ale zapach i smak cudowny. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lipca 2015 a ja tylko się "oblizuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Lipca 2015 po troszku przerabiam wiśnie ( soczek , konfitura i kompot ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Lipca 2015 Z wiśni polecam frużelinę. Ekspresowe wykonanie i wszechstronne zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Lipca 2015 Z wiśni polecam frużelinę. Ekspresowe wykonanie i wszechstronne zastosowanie. A co to takiego ? Możesz podać przepis ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Lipca 2015 Oj Jareczku nie konsumowałeś nigdy lubieżnie gofrów z bitą śmietaną i frużeliną .... ? Tu masz taki w miarę sensowny przepis : http://sylkahaha.blox.pl/2013/07/Wisniowa-fruzelina.html Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Kilogram wydrylowanych wiśni250g cukrusok i skórka z 1/2 cytryny200 ml wody36g skrobi ziemniaczanejW garku z gubym dnem powoli zagotować wszystkie składniki prócz skrobi.Po zagotowaniu dodać skrobię wymieszaną z odrobiną zimnej wody, chwilę pogotować i do słoików. Słoiki wystarczy obrócić do góry dnem i gotoweIlość wody można zmniejszyć lub nie dodawać wogóle zmniejszając tym samym ilość skrobi. Edytowane 16 Lipca 2015 przez nigra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Lipca 2015 a wypróbuję tą frużelinę któregoś dnia a dzisiaj biorę się za czekowiśnie (nie jadłam tego czegoś jeszcze) ale robię co roku nutellę śliwkową więc wiśniowa też powinna być pyszna - zrobię i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Lipca 2015 a wypróbuję tą frużelinę któregoś dnia a dzisiaj biorę się za czekowiśnie (nie jadłam tego czegoś jeszcze) ale robię co roku nutellę śliwkową więc wiśniowa też powinna być pyszna - zrobię i dam znać A gdzie rosną te czekowiśnie bo jeszcze ich nie spotkałem? Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Lipca 2015 wiśnie na drzewie a w sklepie kakao , cukier zamieszasz w garneczku i masz czekowiśnie swojskie a sklepowe to pewnie w bombonierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Lipca 2015 wiśnie na drzewie a w sklepie kakao , cukier zamieszasz w garneczku Do tego to sugeruję najpierw zrobić na drylowanych nalewkę a potem kombinować w garneczku z cukrem i kakao Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Lipca 2015 hehe też pomysł dobry , znalazłam przepis też na czekowiśnie z dodatkiem rumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Lipca 2015 Do tego to sugeruję najpierw zrobić na drylowanych nalewkę a potem kombinować w garneczku z cukrem i kakao Popieram Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Lipca 2015 ja bym tym rumem popila te wisienki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Lipca 2015 dobrego pomysła masz electra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja tez juz mysle co by z wisienek robic ,chociaz u nas jeszcze nie dojzale ,takich czeko wisni nie lubie ale konfiturka musi byc oczywiscie ,nalewki jeszcze stoja, chyba i 3-4 letnie ,kompotow nie mam gdzie trzymac. Slyszalam o wisniach marynowanych ale musze miec jakis dobry przepis zeby tego dobrego owocu nie zniszczyc. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Lipca 2015 czekowiśnie zrobię z dodatkiem cukru kakao i wanilii - to bedzie mój pierwszy raz nutellę ze śliwek robie od lat i znika momentalnie , kto wie może i nutella z wiśni posmakuje moim wyżeraczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Witam znalazłem w piwnicy trochę skarbów Edytowane 16 Lipca 2015 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Lipca 2015 czekowiśnie zrobię z dodatkiem cukru kakao i wanilii - to bedzie mój pierwszy raz nutellę ze śliwek robie od lat i znika momentalnie , kto wie może i nutella z wiśni posmakuje moim wyżeraczom Nutella ze śliwek u mnie nie znalazła amatorów. Czekowiśnie robiłam w zeszłym roku ... szału nie ma, ale mogą być. w tym roku też zrobię, ale według swojego pomysłu z nieco innymi dodatkami. Polecam wiśnie smażone z dodatkiem brendy. ... są pyszne. znalazłem w piwnicy trochę skarbów Wiesław .. czas spożytkować te wiśnie a śliwki, jeżeli są dość jędrne nadziej połówkami orzechów włoskich połącz wykałaczką i podaj gościom Będą Cię chwalić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Lipca 2015 Polecam wiśnie smażone z dodatkiem brendy Anuś można prosić o przepis ? Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.