sękacz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kurp wiadomość poszła zadzwoń wcześniej, żebym był w domu i żeby sękacz był hihi. Teraz mam urlop do 8 lutego. Jasiust z jakich 2 rodzajów ciast? tzn 2 sękacze z różnych ciast czy 1 sękacz z 2 rodzajów ciast. Wiesz coś więcej napisz. My też robiliśmy jeden z innego przepisu drugi z innego. Ten z drugiego nam bardziej smakował. Teraz jak będziemy robić to zamieszczę fotorelację z produkcji. Maszyna podobna do tej tylko mniejsza 50 cm ta jest 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jasiust z jakich 2 rodzajów ciast? To był jeden sękacz ale wyglądał jak babka marmurkowa (kolorystycznie) myślę że z jedno ciasto podzielono na dwie części i do jednej części dodano kakao, ale nie dużo . Czy wałek jest stożkowaty czy może być z rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Myślę, że to nie tak po prostu co którąś warstwę się zapieka mocniej. Wtedy tworzą się słoje w przekroju tak jak mniej więcej na drzewie. Chociaż w dzisiejszych czasach wszystko możliwe i do przemysłowych jest szansa, że dodaje się kakao, tak samo jak inne polepszacze. Wałek jest stożkowy, chociaż przy pieczeniu sękacza nie widać dużej różnicy. Może z jednej strony powinien być bardziej szerszy. Dziś kolejny już zrobiony stygnie jutro zdjęcia gotowego, albo wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Myślę, że to nie tak po prostu co którąś warstwę się zapieka mocniej. Wtedy tworzą się słoje w przekroju tak jak mniej więcej na drzewie. To nie były warstwy bardziej przypieczone i nie był to sękacz przemysłowy. Po namyśle sądzę że to jednak było kakao ale mała ilość i trochę cynamonu. Głowy za to nie dam. Podpytaj rzeznika On to zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 15 Marca 2016 dzisiejsza wieczorna produkcja z 10 l mleka.3 serki z pomidorami bazylio i czosnkiem z ziołami prowansalskimi i mieszanką tajską oraz ricotta 2 która wyszła .Niedługo ruszamy z żoną z produkcją sękaczy na święta mam nadzieję, że uda nam się zrobić foto relację z procesu mini produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 16 Marca 2016 2 małe cudeńka jeden 1,3 kg drugi 1,6kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 16 Marca 2016 2 małe cudeńka Jak je piekłeś? Nad grillem? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 16 Marca 2016 na maszynce która jest na zdjęciu parę postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Marca 2016 Dziś serki do widzenia na sobotę zrobione i ricotta która już mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Marca 2016 widać przygotowania świąteczne idą pełną parą.... Za takiego sękacza... dał bym się chyba "pokroić" Przepiękna robota Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 18 Marca 2016 Sękacze i sery piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 18 Marca 2016 ArkoGdynia po co się kroić wystarczy zamówić a zrobimy???? kurier dowiezie hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 18 Marca 2016 po co się kroić wystarczy zamówić a zrobimy kurier dowiezie hi Nie kuś nie kuś bo mnie skusisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 18 Marca 2016 Ja to muszę kusić,żeby klientów zdobyć.????Tylko moje kuszenie słabe Kurpia kupiłem i się nie skusił. Chyba slabo kusze. W razie czego przed świętami powinien dojść hi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Dziś małe wędzonko bo wszyscy na dietach i nie ma komu jeść ????Szyneczka 2 kawałeczki,boczek mamusi , schab i serki ☺ Na zdjęciu, w trakcie osuszania Edytowane 19 Marca 2016 przez Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Marca 2016 Niedługo ruszamy z żoną z produkcją sękaczy na święta mam nadzieję, że uda nam się zrobić foto relację z procesu mini produkcji. Z niecierpliwością czekam na fotorelację i efekt końcowy bardzo mi się podobają te Twoje sękacze Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Dziś robię fotorelację z produkcji sękaczy. Narazie jeden mikser padł,z drugiego poszedł dym,ale jeszcze działa.Dobrze że mieliśmy 3 to się do kończy. Frotki trupa i jego dawcy hi ???????? Edytowane 19 Marca 2016 przez rczpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Marca 2016 Dzisiejsze efekty wedzenia serki oscypki i miesiwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 20 Marca 2016 Dziś opiszę jak my robimy sękacze. Najpierw rozcieramy masło.Kiedy masła się rozetrą dodajemy cukier i mąką oraz kilka żółtek i tak aż do skączenia produktów.W między czasie dodajemy sok z 2cytryn i zapach wanilii.Mieszamy tę ciasto do uzyskania jednolitej masy.Kolejnym krokiem jest ubicie piany z białek. Po ubiciu piany mieszamy delikatnie dwie masy ze sobą. Kiedy masa juz się połączy z białkami rozgrzewamy wałek owinięte pergaminem. Po rozgrzaniu wałka lejemy łyżką ciasto jednocześnie kręcąc wałkiem. Po zapieczeniu jednej warstwy lejemy kolejną i tak aż ciasto się skończy. Na jeden nasz sekacz używamy 50 jaj, 1kg masła ,1kg cukru,1kg mąki,pół zapachu waniliowego, sok z 2cytryn.Sękacze nasze ważą ok 3kg chociaż ostatnio wydajność się poprawiła i wyszedł 3280g????.Teraz fotki:rozcieranie masła.50 żółtek i białek. mieszanie ciasta ciasto już wymieszane i czeka na pianę z białek piana prawie ubitąłączenie ręczne piany z masą rozgrzewanie wałka pierwsza warstwa już polanarogi się już tworzą a tu już gotowe 2 sękacze ten po lewej to wczorajszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 30 Marca 2016 No to ja z czystym sumieniem mogę polecić wspaniałe sękacze kolegi rczpak..... U mnie zawitał na Wielkanocnym stole jeden z jego pysznych sękaczy!! Rodzina rzuciła się na niego jak by nigdy sękacza nie jedli.... ale muszę przyznać...... że TAKIEGO to nie jedli.... Wspaniała robota, bardzo solidnie zapakowana podczas transportu.... nic się nie obłamało... a w dodatku ten niesamowity smak.... Na pewno pozostaniemy w kontakcie.... Jeszcze raz dziękujemy w imieniu moim i rodzinki!! Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dziś próbowaliśmy swoich sił w pieczeniu chleba. W smaku dobry zakalca też nie ma więc jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Wczorajszy wyczyn wieczorny waga 3kg wysokość 50cm i 3godz pracy,ale warto uszczęśliwić kogoś. Niewiem dlaczego te obrazki są poziomo na tel są w pionie. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez rczpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 piękny sękaczyk :clap: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wczorajszy wyczyn wieczorny waga 3kg wysokość 50cm i 3godz pracy :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.