Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 moje mięsiwko drobiowe i moje wędzenie (tzn.mojego faceta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 i moje wędzenie (tzn.mojego faceta) Taki facet to skarb. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tylko go zakopać hehehe żartuję porządnego sobie wybrałam i wychowałam na własnej piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ja tez musze sprobowac udka ,na razie tylko piersi indyka wedzilam ,pyszne i robilam "polgesek " wedzilam a pozniej zapakowany prozniowo parzylam ,po 2 tyg byl smakoway pyszne miesko soczyste wyszlo . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 A może poinstruowalabys mnie electra jak zrobić taka pierś indyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ulalka, "będą z Ciebie ludzie". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ulalka ja peklowalam tak jak szynke a pozniej wsadzilam do siatki ,kawalki mialy tak ok 800 g wszystko robilam tak jak bym robila szynke .do peklowania tylko peklosol zadnychprzypraw. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Dzieki Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Tą siatkę to możesz sobie pominąć.Wieszasz na haku filet i wędzisz. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a temperatury jak z tym filetem Arkadiuszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Bardzo ładne udka Powodzenia w dalszym zadymianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 dzięki , przyda się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a temperatury jak z tym filetem Arkadiuszu ? Temperatura wędzenia jak inne wędzonki 45-55ºC do koloru.Woda do parzenia 82-85º C jak dla wędzonek a w środku to już Twój wybór.Powinno być 72ºC ze względu na ptasią grypę, ale ja ostatnio zaryzykowałem i parzyłem wg. starych norm do 68ºC w środku .Była bardziej soczysta. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a jakim drewnem robisz żar a jakim dym ? kurka nie wiem czy dobrze zadane pytanie ale takie mi myślenie się włączyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) a jakim drewnem robisz żar a jakim dym ? Takim samym robię żar i takim samym wędzę.Wg. mnie najlepsza jest olszyna, ale można mieszanką olszyna trochę owocowy. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2969-wszystko-o-drewnie-do-wedzenia/ Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Wędzarenka ochrzczona, więc czas rozłożyć skrzydła i wznieść się na wyżyny zadymiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 I to jest prawidłowy tok rozumowania. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.