Ulalka Posted August 30, 2015 Report Share #1 Posted August 30, 2015 moje mięsiwko drobiowe i moje wędzenie (tzn.mojego faceta) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/ Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted August 30, 2015 Report Share #2 Posted August 30, 2015 i moje wędzenie (tzn.mojego faceta) Taki facet to skarb. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-441976 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 30, 2015 Author Report Share #3 Posted August 30, 2015 tylko go zakopać hehehe żartuję porządnego sobie wybrałam i wychowałam na własnej piersi Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-441977 Share on other sites More sharing options...
electra Posted August 30, 2015 Report Share #4 Posted August 30, 2015 Ja tez musze sprobowac udka ,na razie tylko piersi indyka wedzilam ,pyszne i robilam "polgesek " wedzilam a pozniej zapakowany prozniowo parzylam ,po 2 tyg byl smakoway pyszne miesko soczyste wyszlo . Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442010 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 30, 2015 Author Report Share #5 Posted August 30, 2015 A może poinstruowalabys mnie electra jak zrobić taka pierś indyka ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442011 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted August 30, 2015 Report Share #6 Posted August 30, 2015 Ulalka, "będą z Ciebie ludzie". Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442014 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 30, 2015 Author Report Share #7 Posted August 30, 2015 Hihi Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442016 Share on other sites More sharing options...
electra Posted August 30, 2015 Report Share #8 Posted August 30, 2015 Ulalka ja peklowalam tak jak szynke a pozniej wsadzilam do siatki ,kawalki mialy tak ok 800 g wszystko robilam tak jak bym robila szynke .do peklowania tylko peklosol zadnychprzypraw. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442021 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 30, 2015 Author Report Share #9 Posted August 30, 2015 Dzieki Ci Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442023 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted August 31, 2015 Report Share #10 Posted August 31, 2015 Tą siatkę to możesz sobie pominąć.Wieszasz na haku filet i wędzisz. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442190 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 31, 2015 Author Report Share #11 Posted August 31, 2015 a temperatury jak z tym filetem Arkadiuszu ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442196 Share on other sites More sharing options...
Kamil_1 Posted August 31, 2015 Report Share #12 Posted August 31, 2015 Bardzo ładne udka Powodzenia w dalszym zadymianiu Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442199 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 31, 2015 Author Report Share #13 Posted August 31, 2015 dzięki , przyda się bardzo Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442201 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted August 31, 2015 Report Share #14 Posted August 31, 2015 a temperatury jak z tym filetem Arkadiuszu ? Temperatura wędzenia jak inne wędzonki 45-55ºC do koloru.Woda do parzenia 82-85º C jak dla wędzonek a w środku to już Twój wybór.Powinno być 72ºC ze względu na ptasią grypę, ale ja ostatnio zaryzykowałem i parzyłem wg. starych norm do 68ºC w środku .Była bardziej soczysta. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442202 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 31, 2015 Author Report Share #15 Posted August 31, 2015 a jakim drewnem robisz żar a jakim dym ? kurka nie wiem czy dobrze zadane pytanie ale takie mi myślenie się włączyło Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442204 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted August 31, 2015 Report Share #16 Posted August 31, 2015 (edited) a jakim drewnem robisz żar a jakim dym ? Takim samym robię żar i takim samym wędzę.Wg. mnie najlepsza jest olszyna, ale można mieszanką olszyna trochę owocowy. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2969-wszystko-o-drewnie-do-wedzenia/ Edited August 31, 2015 by arkadiusz Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442206 Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted August 31, 2015 Report Share #17 Posted August 31, 2015 Wędzarenka ochrzczona, więc czas rozłożyć skrzydła i wznieść się na wyżyny zadymiania Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442231 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted August 31, 2015 Report Share #18 Posted August 31, 2015 I to jest prawidłowy tok rozumowania. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12003-w%C4%99dzenie-czas-zacz%C4%85%C4%87/#findComment-442232 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.