Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje wędzonki (U WALERA)

u walera wędliny wędzonki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 chemiqs

chemiqs

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 22 wrz 2015 - 13:34

Hej

W zamierzeniu było tak - robić tylko dla siebie.

Kiedy pierwszy raz poszedłem do sklepu z materiałami wędzarniczymi - koleś powiedział: "Zobaczy Pan że zaraz się odezwie rodzina i znajomi".

Podszedłem do tego z ogromnym dystansem, bo gdzież ja do robienia wędlin. "Ulepić" coś dla siebie to tak. Ale dać komuś? NIEEEE.

 

Zycie jednak to zweryfikowało. Ostatnio brakuje dla mnie :).

 

Podzielę się swoimi osiągnięciami.

 

Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy.

 

PS.Jakby trzeba było komuś pomóc to zapraszam do kontaktu uwalerasiedlce@gmail.com

 

 

Załączone pliki



#2 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26735 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 22 wrz 2015 - 13:41

Jak to mówią "miód-malina". :D 



#3 menzur

menzur

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 335 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 22 wrz 2015 - 13:47

Piękności. :yes:



#4 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 22 wrz 2015 - 13:49

Znam z autopsji Twoją historię.... Bracia i Siostry z forum  mnie też "ostrzegali".. a ja głupi nie słuchałem  :facepalm:  :devil:  :laugh:

 

Wędzonki.... prima sort!!  :clap:

 

Pozwodzenia i z Dymnym pozdrowieniem... 



#5 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 22 wrz 2015 - 13:52

Bardzo ladne  :thumbsup:

tylko dla siebie wedzic to nierealne przy dobrych wyrobach :angel:

Pozdrowienia



#6 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 22 wrz 2015 - 15:07

Hej

W zamierzeniu było tak - robić tylko dla siebie.

Kiedy pierwszy raz poszedłem do sklepu z materiałami wędzarniczymi - koleś powiedział: "Zobaczy Pan że zaraz się odezwie rodzina i znajomi".

Podszedłem do tego z ogromnym dystansem, bo gdzież ja do robienia wędlin. "Ulepić" coś dla siebie to tak. Ale dać komuś? NIEEEE.

Zycie jednak to zweryfikowało. Ostatnio brakuje dla mnie :).Podzielę się swoimi osiągnięciamPozdrawiam wszystkich zadymiaczy.

PS.Jakby trzeba było komuś pomóc to zapraszam do kontaktu uwalerasiedlce@gmail.com

Założyłem kalosze, podwinąłem nogawki bo z monitora kapie, wręcz sie leje dużymi kroplami wrodzona skromność.



#7 chemiqs

chemiqs

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 22 wrz 2015 - 16:00

Zgadza sie. Z tym trzeba sie urodzic hahahhaha

#8 Pontiak

Pontiak

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 242 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 29 paź 2015 - 21:08

to prawda stara jak świat 

też musiałem się pogodzić  :)



#9 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2177 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 02 lis 2015 - 10:46

Z wielką przyjemnością napisze że z takimi wyrobami tradycyjnymi spokojnie można startować pod "Krakowski Kredens",wędzonki z piękną glazurką,szyneczki jak i polędwica nie są "posmarkane" wyciekającym białkiem,piękne intensywne wędzenie,czujesz kolego

temat wędzenia,a wędzonki prezentują się jak modelki brawo.

pozdrawiam

Marek



#10 chemiqs

chemiqs

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 02 lis 2015 - 13:15

Dziękuję - ale aż tak to tego nie widzę :)



#11 chemiqs

chemiqs

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 02 lis 2015 - 15:18

A to wędzonki z października. Też wyszły w miarę ok.

Załączony plik  6 - Kopia.jpg   63,67 KB   10 Ilość pobrań

Załączony plik  2 - Kopia.jpg   89,37 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  7c - Kopia.jpg   55,09 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  7a - Kopia.jpg   47,1 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  7b - Kopia.jpg   52,87 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  5 - Kopia.jpg   67,63 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20151010_151452 - Kopia.jpg   147,75 KB   10 Ilość pobrań


Użytkownik chemiqs edytował ten post 02 lis 2015 - 15:20


#12 waldeman

waldeman

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 370 postów
  • MiejscowośćNowogard

Napisano 02 lis 2015 - 15:32

Jakby to tak delikatnie... to ostatnie zdjęcie jest... :hmm: .



#13 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2177 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 02 lis 2015 - 22:18

Dziękuję - ale aż tak to tego nie widzę :)

pochwalić pochwaliłem,błędy każdy robi,łapiesz się na pośpiechu w wędzeniu,a to jest niewskazane,przynajmniej wiesz jak się obronić nad efektem końcowym....to jest ważne.Na przedostatnim zdjęciu widać na szynce z boku tzw."posmarkane" zacieki z białka,obroniłeś ją wyższą temp.,polędwiczki to tak jakbyś wędził w niewygrzanej wędzarni,gdzie temp. spadła po czym póściłeś

bardzo gęsty dym,"posmarkanie" minimalne....zwykły konsument kupi każdy bajer,smakosz wyczuje goryczkę właśnie w tym miejscu ale to tam tylko moje wywody....nie przejmuj się

powodzenia

p.s.emocje,pośpiech są zbędne,będzie ok



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#14 chemiqs

chemiqs

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 03 lis 2015 - 08:24

czyli jakbyś miał radzić laikowi - to na pewno dobrze nagrzać wędzarkę i dobrze osuszać? A jak uniknąć tych jak to mówisz "posmarkanych" zacieków z białka?

z góry dzięki za podpowiedź.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: u walera, wędliny, wędzonki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych