Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Boczek - Carolina BBQ Rub -

boczek szynkowar bbq rub na termometr

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 muzzy123

muzzy123

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćRzeszów

Napisano 12 paź 2015 - 11:16

Dzień Dobry
 
Moje podejście do boczku z szynkowaru, przepis to sucha marynata (carolina bbq rub) w skład której wchodziła sucha papryka, pieprz cayenne, brązowy cukier, suszony czosnek, suszona cebula, kmin rzymski, suszone chilli oraz pieprz czarny), sól w ilości ok 20 gramów (2/3 to sól peklowa, 1/3 sól zwykła czyli 2 łyżeczki i 1 łyżeczka). Zamarynowane w środę wieczorem, parzone w sobotę po południu, w momencie osiągnięcia 69 stopni w szynkowarze szynkowar wyjęty. Nie mam termometru do wody więc był najmniejszy ogień na średnim palniku (gaz), czas parzenie 2h20min - 2.h 30min. Przed włożeniem do woreczka posypane żelatyną.
 
Uwagi: ostrożnie z kminem rzymskim, wyraźnie dominuje w smaku, smak pikantny ale tłustość boczku łagodzi to  odczucie, nie wyczuwam słodyczy mimo dość dużej ilości dodanego cukru. 
 
  TVk_S30ag_Pq_JMUx6483_CMw_XR7_JVNf_BSMIP UOo4z_Jr80c_MRA_HWT1o_NF3cctv_Qedo_Up_Yj Wq6_D91pbjeu_Th_ZWr_G4s_Bdbua_U_1_Px_FJL g9_Or_Xdz_W5vy_JPj_EKKznn_Fx1ckja_QJMWLG oqa5a7fx0s_LMbz_9vf_Ciu_T9_GTIddh_QVp7z4 8c3m5_Jl_ZW1e1_O2_Dauhrw_MSDCd_Jeuwj3_I1 Go_An_cz_DBw_B8_Huzm_PWh7oxu_MPRhuu_M3x2
 
Dziękuję






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: boczek, szynkowar, bbq rub, na termometr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych