Gregtom Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Października 2015 Mamy wlasnie promocje na wytrybowane szynki z prosiat.Dotychczas prosiecine kosztowalem w postaci pieczonej i zastanawiam sie czy mozna z tego mieska zrobic kielbaske albo wedzone szynki.Jesli tak, to jak wyglada peklowanie tak delikatnego miesa. Chodzi mi o stezenie solanki i czas peklowania..?Czy zmieniaja sie tez czasy osadzania wedlin przed wedzeniem oraz czy temp. wedzenia, podpiekania i parzenia sa takie czy podobne jak u "doroslych osobnikow"..Czy przyprawianie farszu z prosieciny na kielbasy, wyglada tak samo..? Slicznie pozdrawiam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Października 2015 Jesli tak, to jak wyglada peklowanie tak delikatnego miesa. Chodzi mi o stezenie solanki i czas peklowania..? Czy zmieniaja sie tez czasy osadzania wedlin przed wedzeniem oraz czy temp. wedzenia, podpiekania i parzenia sa takie czy podobne jak u "doroslych osobnikow".. Czy przyprawianie farszu z prosieciny na kielbasy, wyglada tak samo..? 1.Peklowanie takie same jak dla innych gatunków mięsa. ( tabela Dziadka lub inne )2. Osadzanie, wędzenie etc. zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami.3. Ilość przypraw dowolna. osobiście dałbym mniej przypraw, gdyż mamy do czynienia z delikatnym mięsem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Andrzeju, a czy smakowo bedzie mozna odczuc roznice w smaku i konsystencji np. w kilebasach no i oczywiscie czy sie to oplaca..? Edytowane 27 Października 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Października 2015 a czy smakowo bedzie mozna odczuc roznice w smaku i konsystencji np. w kilebasach no i oczywiscie czy sie to oplaca..? Bardziej będzie wyróżniać się konsystencja i smak wynikające z delikatności i "młodości" mięsa. Czy się opłaca? Nie wiem ale warto zrobić "trochę na śniadanie". Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.