Skocz do zawartości

na sucho / na mokro / na oba sposoby


rademar

Rekomendowane odpowiedzi

wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu

 

Wcale nie schowane.. :D

Kliknij .. Forum --- Dla poczatkujacych -- Peklowanie ...

 

Zreszta przelec ten temat do samego konca   :tongue:

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho :). Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet :). Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie :)

Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni :) Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sztywnego podziału.

Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys.

 

Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.