rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Listopada 2015 Mógłby ktoś skrobnąć taki podział mięs co peklujemy wyłącznie na mokro, co wyłącznie na sucho, a co można na oba sposoby ?Dla wytrawnego zadymiacza to niewielka robota, a wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) wygrzebanie takich informacji z czeluści forum zajmie masę czasu Wcale nie schowane.. Kliknij .. Forum --- Dla poczatkujacych -- Peklowanie ... Zreszta przelec ten temat do samego konca Edytowane 17 Listopada 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2015 Masz na myśli "Peklowanie - kilka uwag dla początkujących" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2015 Tak... Ja tam siedze do teraz .. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2015 To jak tam siedzisz to może natknąłeś się na post, który odpowiada na moje pytanie i możesz tu podrzucić nr. posta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2015 Grrrr.. Siedze tam juz 5 lat i Ciebie tez zapraszam... Bedzie razniej. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Listopada 2015 Napisz co chcesz peklować, będzie łatwiej odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Listopada 2015 Np wyłącznie na sucho mięso na kiełbasy . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie mam konkretnego zapytania. Ale jak np. przyszedł mi do głowy dzisiaj pomysł na pierś z indyka to zaczęło się grzebanie w forum. I wydaje mi się, że można i tak i tak. Ale pewności nie mam. Innym razem pomyśle znowu o czymś innym czego jeszcze nie robiłem i coś pewnie znajdę o peklowaniu. Ale może nie wszystko. Może znajde, ze robi się na mokro, a wszyscy będą robic na sucho . Czytam te forum od wiosny. Mam wrażenie, że przeczytałem już cały internet . Ale wszystko to się miesza i plącze i jak później chce coś znaleźć ponownie to szukam i znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Listopada 2015 Jak brzmi sztuka to jedno a kubki smakowe - to drugie Wiele pytań teoretycznych się rozjaśnia w praktyce. Raz zapekluj na mokro innym razem na sucho a kolejnym nie pekluj - tylko sól - i indyka masz jak na dłoni Zawsze tak samo to jest w markecie. Mając podstawy na prawdę można sobie samemu poradzić a nawet opisać i pokazać efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Listopada 2015 Nie ma sztywnego podziału. Większość elementów możesz peklowac i jednym i drugim sposobem. Cześć ludzi preferuje mokre, a niektórzy suche peklowanie. Ja np większość robię na mokro. Niekiedy polędwiczki i boczki na sucho bo taki kaprys. Jedynie mięsa na kiełbasy powinno się peklowac na sucho. Reszta zależy od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Listopada 2015 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.