Adam z mazur Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Listopada 2015 pekluje właśnie 5.25 kg mięsa metodą mokrąz tabeli Dziatka 200g soli na 2.1 litra wody ale mi nie przykryło mięsa.i teraz ważne pytanie dolewam zimnej wody do przykrycia mięsa bo soli jest na 5.25 kg?czy taki sam roztwór woda/peklosola?dzięki za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2015 Taki sam roztwór.Jednak możesz podnieść poziom solanki wkładając z boku butelki z wodą. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Weź mniejszy garnek , albo wyprzyj solankę np. butelką pet wypełnioną wodą.Jak dolejesz wody to osłabisz solankę.Jeżeli użyjesz więcej solanki niż 0,5 l /kg mięsa to będziesz miał nieco bardziej słone. Edytowane 19 Listopada 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam z mazur Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2015 generalnie ma plastikowe wiadro owalne gdzie fajnie wcodzi wzystko ale mimo wszystko roztwór nie przykrywadzizes zapomniałwem 1kg/10litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Przydus plaskim talerzem i obciaz go butelkami z woda tak np. jak przy kiszeniu kapusty albo ogorkow..Albo postaraj sie o worek do kiszenia kapusty i w nim pekluj wyciskajac powietrze ze srodka.. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam z mazur Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2015 okdzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2015 z tabeli Dziatka 200g soli na 2.1 litra wody ale mi nie przykryło mięsa. i teraz ważne pytanie dolewam zimnej wody do przykrycia mięsa bo soli jest na 5.25 kg? czy taki sam roztwór woda/peklosola? W peklowaniu mokrym dobiera się ilość solanki w stosunku do ilości mięsa a nie ilość soli w stosunku do mięsa . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Cześć,Szukam kogoś kto by pożyczył , udostępnił wędzarnię w okolicach Warszawa Białołęka Lewandówmam 5 szyneczek i 4 małe boczki do odymienia , a nie ma gdzie..... Myślę poważnie o kartonie i małym grillu tylko czy Straż miejska nie zjawi się w trakcie dymienia ?? i co mi może za to grozić?? dzięki za odp. pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.