Skocz do zawartości

Electra swiatecznie...


electra

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis pracowity dzien  ukrecilam troche wielkanocnej na "bialo"

 

 

zawsze jakas mi sie odkreci :mad:

 

 

Wygląda zacnie ja też już zaczynam z białą a trochę muszę jej zrobić :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

ukrecilam troche wielkanocnej na "bialo"

Kiełbaska śliczna i apetyczna :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a tu jeszcze pasztet  wołowo /wieprzowy, jeden wyjechał do degustatora :)

post-58387-0-15820600-1457955206_thumb.jpg

 

smaczny ale daleko mu jeszcze do pasztetu mojej mamy ,bo Jej smakuje wybornie.. a ja dalej się uczę  :D

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@jac007, to nie  chodzi o sam wyglad ,bo ten mi pasuje  tylko o ten sam smak .. niestety mama robi pasztet do smaku i nie wie ile czego dokladnie dala, Sa

dze ze jezcze troche i bedzie w sam raz to ,tylko cwiczyc trzeba...

Buraczki zasmazane juz robie takie jak ona ,na pasztet tez przyjdzie czas :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

a tu jeszcze pasztet wołowo /wieprzowy, jeden wyjechał do degustatora :)

Wygląda smakowicie a przepis gdzie ,że tak się nieśmiało spytam :blush:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Annam..ja nawet juz nie raz robilam z mama ,ja sadze ze powodem jest ze ja jestem malo slonolubna i jak smakuje to wydaje mi sie ze juz jest ok ,nawet czasem troche przesole ,mama natomiast lubi az nad przesolic ,jednak efect finalny jest doskonaly, to samo jak robimy farsz do pierogow z kapusty z grzybami jej tez jest zawsze lepszy.

Ja moge jesc bez soli wazne ze sa inne przyprawy :)

przepis to jest super prosty 

miesa bylo tak 50/50 wolowina to karkowe i kawalek pregi 

wieprzowina boczek tlusty lopatka  i ok 300 g watrobki akurat byla z mlodej wolowiny ale przewaznie daje wieprzowa

Mieso podsmazam na smalcu  pozniej zalewam woda ale tylko tyle zeby zakrylo mieso ,dodallam 2 cebule lisc laurowy ziarna pieprzu i i ziela angielskiego sol ,dusze do miekkosci . Watrobke podsmazam na tluszczu tak zeby nie byla czerwona w srodku odstawiam do wystygniecia.

MiIeso po wystygnieciu miele 3 razy .W rosole po miesie namaczam bulke( 2 kajzerki ) plynu zazwyczaj jest tyle zeby bulka wchlonela calosc.bulke i watrobke miele razem  tylko 2 razy .

Wszystko razem mieszam doprawiam do smaku jeszcze sola  dodaje jajka 5-7 sztuk(miesa byla miska 3 l)galka muszkatulowa ok 1/4 ztartej i pieprz tluczony w mozdziezu .

.Przekladam do brytwanek natluszczonych i wysypanych bulka tarta . Pieke ok 1h w 180 st .C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z kurza mi nie podchodzi do wolowo/ wiepszowego ,drobiowy robie z kurza.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzis dzien piekarski , na poczatek chlebek...pszenny na zytnim zakwasie z dodatkiem manitoba maki

post-58387-0-74339500-1458930989_thumb.jpg

 

pozniej byl sernik z czekolada karmelowa

post-58387-0-47695100-1458931120_thumb.jpg

no i babki : jedna  cytrynowa a druga  z likierem baileys i kokosem.

post-58387-0-71563900-1458931432_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@jac007, sie okaze ,ja jakos nie jestem "krolowa " wypiekow ..ale sernik jest smaczny bo go nie pierwszy raz robie   :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kamil przepis jest stąd  http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-krakowski ale tym razem zamiast kratki starlam na wierzch to ciasto a po upieczeniu na jeszcze cieply poszly wiorki z czekalady karmelowej

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie Electro , wyśmienicie :):clap:

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dekoracje takie minimalistyczne ,prezentacje na Wielkanocnym stole beda pozniej  :tongue:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Na tegoroczny  Midsommar (noc Kupaly) zrobilam tort kanapkowy 

tym razem byla pasta lososiowa do srodka zamiast krewetkowej 

post-58387-0-66890000-1466851959_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.