tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Będąc w Selgrosie po mięsko na wędzonki zobaczyłem ze mają w stałej ofercie policzki wołowe a ze nasłuchałem się o nich samych ochów i achów to postanowiłem się z nimi zmierzyć... Macie może jakieś pomysły bądź doświadczenia co z nich najlepiej poczynić? Podobnież gulasz wychodzi zacny... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jadłem w jednej z krakowskich restauracji i byly zaje, ale sam nie robiłem. Po zakupie wkręciłem do kaszanki . Wydaje mi się, że trzeba umieć dobrze je zrobić. http://karolokrasa.pl/w-kuchni/okrasa-lamie-przepisy/84-odcinek-18#first Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2015 No jest to już jakiś pomysł... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2015 zobaczyłem ze mają w stałej ofercie policzki wołowe A w jakiej są cenie? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ja w restauracji tne na mniejsze kawalki spinam wykałaczką każdy na pół. Obtaczamy w mące obsmażam na rumiany kolor. Dusze w wywarze z kości i warzyw mówią na to szary rumiany lub found. Dodaje kardamon pieprz caly kilka kaparów czerwone wino. Do miękkości w razie odparowania dolewam sosu. Policzki wyciągam sos redukuje reszte jak coś dogeszczam fuga doprawiam jeszcze do smaku do tego konfitura z czerwonej kapusty puree z batatow. Miodzio :-) Policzki wieprzowe w tej formie są również godne polecenia Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2015 http://r.search.yahoo.com/_ylt=A7x9UnSVZmVWDGAAgyZfiAx.;_ylu=X3oDMTByaDVva2FxBHNlYwNzcgRwb3MDMwRjb2xvA2lyMgR2dGlkAw--/RV=2/RE=1449514773/RO=10/RU=http%3A%2F%2Fzmiksowani.pl%2Fprzepisy-na%2Fpoliczki-wolowe/RK=0/RS=PCeZItihqHLCxnhK_Uxh67fSN_I-http://durszlak.pl/przepis/policzki-wolowe?c=tag&t=policzki-wolowe Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2015 A w jakiej są cenie? 18,29/kg Ja w restauracji tne na mniejsze kawalki spinam wykałaczką każdy na pół. Obtaczamy w mące obsmażam na rumiany kolor. Dusze w wywarze z kości i warzyw mówią na to szary rumiany lub found. Dodaje kardamon pieprz caly kilka kaparów czerwone wino. Do miękkości w razie odparowania dolewam sosu. Policzki wyciągam sos redukuje reszte jak coś dogeszczam fuga doprawiam jeszcze do smaku do tego konfitura z czerwonej kapusty puree z batatow. Miodzio :-) Policzki wieprzowe w tej formie są również godne polecenia Dzięki przemyślę bo tak na sobotę na spółdzielnie zamiaruję zrobić... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Macie może jakieś pomysły bądź doświadczenia co z nich najlepiej poczynić? Podobnież gulasz wychodzi zacny... Nie podobno a na pewno.Jest zajebisty tylko długo się duszą.Muszą być bardzo miękkie, ale nie zamieniłbym na gulasz z innego mięska. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Lubię tego Ślązaka Rączka gotuje: 28.11.2015 - policzki wołowe z pierogami serowymi, sałatka z rukoli i pieczonego buraka Cytuj ________________Pozdrawiam, Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jest zajebisty tylko długo się duszą.Muszą być bardzo miękkie, ale nie zamieniłbym na gulasz z innego mięska. No to oddaj fartucha.. znaczy się przepisa Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Grudnia 2015 znaczy się przepisa Robię jak gulasz wołowy tzn. najpierw kroję w mniejsze kawałki, obsmażam na smalcu lub nie.Obsmażam później na tej samej patelni cebulę krojoną w piórka, dodaję obsmażone mięso i dodaję przyprawy czyli ziele, pieprz mielony, sól , listek, dodaję trochę wody i duszę w krótkim sosie do miękkości.Po uduszeni mięsa do miękkości zaprawiam sos mąką Do tego kluski kładzione, albo kasza gryczana palona i obiadek gotowy.Smacznego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Do tego kluski kładzione....a co to takiego? nigdy nie slyszalem. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Grudnia 2015 A'propos gulaszu wołowego,oprócz składników, o których napisał kol. Arek dodaję małego kiszonego ogórka i na koniec duszenia słodką paprykę w proszku. Przy dostatecznie dużej ilości cebuli, otrzymuje się po zmiksowaniu gęsty sos bez dodatku mąki.Narobiliście mi apetytu tymi policzkami. Mniemam, że jest to z natury kleiste mięso, skoro gulasz cieszy się takim uznaniem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wpisz w wyszukiwarkę "Kluski Kładzione" ; masz wyniki i przepisy Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Grudnia 2015 No zobaczymy co z tego wyjdzie... cokolwiek by nie wyszło spółdzielcy w sobotę zostaną uraczeni Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Grudnia 2015 cokolwiek by nie wyszło spółdzielcy w sobotę zostaną uraczeni Sławku pomimo tego że policzki wołowe są wspaniałe, to zapewne spółdzielcy przyjadą ze swoim kucharzem . Tak na wszelki wypadek . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Grudnia 2015 spółdzielcy przyjadą ze swoim kucharzem . Tak na wszelki wypadek . A spróbuj mi marudzić... Nawet jak będzie ohydztwo masz chwalić... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Kiedyś, nie którzy dostawali obrzydzenia, gdy usłyszeli, że w salcesonie włoskim jest mięso z głów wołowych. Dzisiaj rarytas.Ciekawe, czym będziemy zachwycać się za lat kilkanaście? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Francuzi też mają swoje rarytasy ślimaki żabie udka topinambur. Dawno jedli z głodu teraz jedzą za kupe kasy Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dawno jedli z głodu teraz jedzą za kupe kasy Tak jak w polsce kaszankę i salceson... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dawno jedli z głodu teraz jedzą za kupe kasy Tak jak w polsce kaszankę i salceson... Dokładnie Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Ja np kiedys od salcesonu mialam bol glowy A teraz to najlepsza szynke ooddam za salceson..Roger dzieki ,kurcze juz chyba 2 raz sie tak motam Edytowane 8 Grudnia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 8 Grudnia 2015 A teraz dobry salceson to za najlepsza szynke oddam. Hmmm - a nie odwrotnie ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 8 Grudnia 2015 A teraz dobry salceson to za najlepsza szynke oddam.. elektro , mojej szynki jeszcze nie jadłaś . :) Ja uwielbiam jedno i drugie . Szynka musi być jednak choć trochę z tłuszczykiem , a salceson z uchem wp. Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Andrzeju ,za takie szynki jak wy tu robicie to napewno bym nie zamienila ..ale pamietam jeszcze te szynki z czasow PRL i tylko z takimi porownuje ,choc smaki sie zmieniaja .moj salcesonik oczywiscie z uchem jest Co do szynki to ja zawsze bylam bardziej "baleronowa", Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.