anem5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2007 witam właśnie jestem w trakcie robienia wyrobów i dotarłem bo ciężkim boju gdyz to dopiero początki mojego hobby :grin: do peklowania wędzonek robie wszystko zgodnie z akademią Dziadka i natrafiłem na mały problem mianowicie skład peklosoli czy taki jak do kiełbaski czyli 45% soli i 55% peklosoli czy może jakiś inny stosunek tych składników. proszę o pilną pomoc gdyż szyneczka i inne smakołyki czekają :wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2007 witam właśnie jestem w trakcie robienia wyrobów i dotarłem bo ciężkim boju gdyz to dopiero początki mojego hobby :grin: do peklowania wędzonek robie wszystko zgodnie z akademią Dziadka i natrafiłem na mały problem mianowicie skład peklosoli czy taki jak do kiełbaski czyli 45% soli i 55% peklosoli czy może jakiś inny stosunek tych składników. proszę o pilną pomoc gdyż szyneczka i inne smakołyki czekają :wink: pozdrawiam Możesz zastosować nawet w odwrotnej proporcji i powinno być o.k. Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Nawet jak dasz samą peklosól to też będzie dobrze.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anem5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2007 dziękuje bardzo za pomoc i idę maltretować przyszłe wędzoneczki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anem5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 mam jeszcze jedno pytanie bo nie posiadam sitka do maszynki z dużym oczkiem jeśli bym część mięsak najładniejszego pokroił ręcznie na niewielki kawałeczki i to oczywiści do farszu to byłaby moja kiełbaska ok? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Może być nawet lepsza :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anem5 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Kiełbasę wymyślili wcześniej niż maszynkę - kiedyś wszystko robiło się nożem i ręcznie.Zrobisz powrót do korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.