Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam

 

właśnie jestem w trakcie robienia wyrobów i dotarłem bo ciężkim boju gdyz to dopiero początki mojego hobby :grin: do peklowania wędzonek robie wszystko zgodnie z akademią Dziadka i natrafiłem na mały problem mianowicie skład peklosoli czy taki jak do kiełbaski czyli 45% soli i 55% peklosoli czy może jakiś inny stosunek tych składników.

 

proszę o pilną pomoc gdyż szyneczka i inne smakołyki czekają :wink:

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/
Udostępnij na innych stronach

witam

 

właśnie jestem w trakcie robienia wyrobów i dotarłem bo ciężkim boju gdyz to dopiero początki mojego hobby :grin: do peklowania wędzonek robie wszystko zgodnie z akademią Dziadka i natrafiłem na mały problem mianowicie skład peklosoli czy taki jak do kiełbaski czyli 45% soli i 55% peklosoli czy może jakiś inny stosunek tych składników.

 

proszę o pilną pomoc gdyż szyneczka i inne smakołyki czekają :wink:

 

pozdrawiam

Możesz zastosować nawet w odwrotnej proporcji i powinno być o.k.
idę napić się herbatki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25625
Udostępnij na innych stronach

mam jeszcze jedno pytanie bo nie posiadam sitka do maszynki z dużym oczkiem jeśli bym część mięsak najładniejszego pokroił ręcznie na niewielki kawałeczki i to oczywiści do farszu to byłaby moja kiełbaska ok?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1242-pilne/#findComment-25633
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.