ANNAM Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Grudnia 2015 U mnie jest cos takiego jak niby szczupak, to chyba sie nada. Dziekuje Sasza i Tobie rowniez, Wszystkiego dobrego w NOwym Roku Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Grudnia 2015 http://olx.pl/oferta/kwas-octowy-81-esencja-spozywcza-CID757-ID8lrnf.html#bf83ea8374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Saszka robi fantastyczną sałatkę z sandacza z taką fajną ostrą marchewkąMoże Sasza napisze nam, jak tę marchewkę robi. Kiedyś mój zięć przywiózł z Kaliningradu przyprawę do marchewki "po karelsku" - o ile dobrze pamiętam.Przyprawa była importowana z Polski, opis cyrylicą, więc przeznaczona na rynek rosyjski.Niestety, nie odpisałam składu mieszanki ale kilka razy zrobiłam marchew wg przepisu na opakowaniu.Smak był wyjątkowy; ostry i aromatyczny. Druhowie, komu pilnie trzeba przepis marchwi on tu. http://www.syl.ru/article/183203/new_morkov-po-koreyski-nastoyaschiy-retsept-prigotovleniya U mnie dziś syn przyprowadza swoją dziewczynę na kolację. Ja na kuchni. Tłumaczenie czynić nigdy... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Napisz później czy ładna Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Grudnia 2015 OK! Отправлено с моего SM-G530H через Tapatalk Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Grudnia 2015 przepis marchwi Dziękuję Sasza,przeczytałam całą instrukcję i spróbuję zrobić.Ciekawa jest ta maszynka do robienia marchewkowych "makaronów". Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Druhowie, komu pilnie trzeba przepis marchwi on tu. http://www.syl.ru/ar...-prigotovleniya Dla tych co im z "bukwami" nie po drodze fragmenty ww. artykułu. МОРКОВЬ ПО-КОРЕЙСКИ: НАСТОЯЩИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОВЛЕНИЯhttp://www.syl.ru/article/183203/new_morkov-po-koreyski-nastoyaschiy-retsept-prigotovleniya Автор:IqbalДата:08.05.2015W gruncie rzeczy o takiej potrawie jak Marchew po koreańsku w Korei nikt nigdy nie słyszał.Przygotowanie marchewki po koreańsku nie jest skomplikowane. Należy jedynie uzbroić się w cierpliwość i poznać kilka sekretów jej przygotowania.Klasyczna receptura zawiera jedynie gruborozdrobnioną paprykę ostrą i prażone nasiona sezamu. Jeśli chcemy uzyskać „sklepowy” smak będzie potrzebny jeszcze czosnek, kolendra i czasami dodawana jest cebula. Do przygotowania potrawy będzi potrzebny jeszcze olej słonecznikowy albo sezamowy, często aromatyzowany przez dodanie na patelni przypraw. Niemożliwym jest przygotowanie marchewki po koreańsku bez specjalnej tarki by poprawnie pokroić marchew w cieniutkie i długie wstążki. Tylko tak pokrojona marchew poprawnie nasyci się tłuszczem i przyprawami, będzie w miarę miękka i chrupiąca. Jak w domowych warunkach przygotować klasyczną marchewkę po koreańsku?Potrzebne składniki:· marchew – 1 kg· ocet 9% - 2 duże łyżki· cukier – 1 łyżka stołowa· sól – 1 łyżeczka· papryka ostra grubo rozdrobniona – do smaku· olej roślinny – 1/3 szklankiSą to składniki podstawowe. Inne dodajemy wg upodobania.Wykonanie:Zetrzeć marchew spec. tarką albo pokroić ręcznie. Zwykła tarka albo kuchenny robot do tego się nie nadają. Marchewkę posypać solą i cukrem, dodać ocet i wymieszać starannie. Zostawiamy marchewkę w ciepłym miejscu na 15 do 30 min. by puściła sok. Czas zależy od gatunku i dojrzałości surowca.Zlewamy sok, z marchewki formujemy stożek(górkę), z wierzchu posypujemy papryką. Na życzenie możemy teraz dodać też kolendrę i mielony czarny pieprz.Rozgrzewamy na patelni olej roślinny, ale nie doprowadzamy go do wrzenia. Kipiący olej wydziela kancerogeny i oprócz tego niweczy smak przypraw i tym samym całej potrawy. Jeśli postanowiliśmy dodać do sałatki cebulę to na tym etapie przesmażamy ją na oleju i gorącym olejem przyprawiamy sałatkę wylewając go cienkim strumieniem na przyprawy. Pod wpływem wysokiej temperatury przyprawy wzmacniają swój aromat i nasycają marchewkę aromatem i ostrością. Mieszamy naszą sałatkę drewnianą łopatką. Jeśli ktoś jest amatorem ostrego smaku, zalecamy, po ostygnięciu sałatki z olejem, dodać drobno rozdrobniony czosnek. Jeśli dodamy czosnek wcześniej, zmienią się jego kolor i walory smakowe.Teraz możemy też uprażyć na suchej patelni nasiona sezamu i posypać naszą marchewkę. Można też dodać drobno posiekaną kolendrę.Gotową sałatkę zostawiamy w ciepłym miejscu na noc do „przegryzienia” się z przyprawami. Na rano będzie gotowa.Recepta nie jest skomplikowana ale wymaga spełnienia wszystkich zaleceń. Sałatkę przechowywać należy w lodówce w hermetycznym pojemniku.Recepturę można modyfikować wg własnego upodobania przez dodanie np. świeżej ryby, gotowanej wołowiny czy darów morza. Na wymienionej stronie są też odnośniki do receptur o innym składzie. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Oto toż kupuję gotową sałatę Отправлено с моего SM-G530H через Tapatalk Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 5 Stycznia 2016 I właśnie tak powinny być podawane Saszkowe śledzie... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wczoraj tak jadł... Отправлено с моего SM-G530H через Tapatalk Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Stycznia 2016 A do tego sledzia na prawym polmisku jak by tak dolozyl lyche dobrej gestej kwasnej smietany ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Stycznia 2016 jak by tak dolozyl lyche dobrej gestej kwasnej smietany ? Lub olej lniany Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Stycznia 2016 I do tego zasmażkę Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ale po dolozeniu tytch wszystkich dodatkow, to juz nie bada sledzie Saszki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Stycznia 2016 I właśnie tak Sławek, fotka jak na tapetę pulpitu do kompa albo wygaszacz ekranu http://emots.yetihehe.com/2/okularnik.gif Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 6 Stycznia 2016 I do tego zasmażkę Bez zasmażki nie noże być !!! Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Apropos wycieczek kulinarnych...Byłem dzisiaj w sklepie wojennym i tak mnie w oko wpadło (poza słoniną oczywiście)... które wybrać? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Apropos wycieczek kulinarnych...Byłem dzisiaj w sklepie wojennym i tak mnie w oko wpadło (poza słoniną oczywiście)... które wybrać? 1.jpg 2.jpg 3.jpg 1.jpg 2.jpgSławek ja rozumiem że taki PAK zakupiłeś i to jego zawartość Może taki na rejs zakupić? I właśnie tak powinny być podawane Saszkowe śledzie... śledzik.jpgChciałem napisać że jestem zaniepokojony bo nie widzę najważniejszego składnika - wódki, ale widzę że subtelnie został ustawiony tak aby się nie rzucał w oczy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 7 Stycznia 2016 No jeszcze nie kupiłem... Waham się jaki zestaw wybrać Jako ciekawostka np na kajaki jak znalazł... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Nie wiem czy byś Ty to zjadł to dla twardzieli zwłaszcza żyzność https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywno%C5%9B%C4%87_liofilizowana, a to co pokazujesz to ???? wersja dla "turystów". Podpytaj Kruszynki co mieli na tratwach ratunkowych , przeżyjesz ale czy to smaczne Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 7 Stycznia 2016 a to co pokazujesz to ???? wersja dla "turystów" A czytać umie? Standardowa całodzienna racja żywnościowa Wojska Polskiego... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Tylko oni kiedy ją jedli ?? (jak wszyscy zawodowi i po 15 do domu ) na misjach może jak byli specjalsami z Lublinca lub operatorami z Gromu w misji (to znaczy na kilku/kilkunasto dniowym patrolu) i może (raczej na pewno jedli na wielodniowym patrolu ) . W Bagram to lepiej od Ciebie jedli Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 7 Stycznia 2016 A to takie racje nie są przypadkiem w razie Niemca czy innego wypadu wojska za miasto? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) No jeszcze nie kupiłem... Waham się jaki zestaw wybrać Jako ciekawostka np na kajaki jak znalazł... W marcu jeszcze będzie zimno czyli gotowiec wskazany . No i na Gruzję - na drogę . :D Pozdrawiam Jak najbardziej kaloryczny musi być żeby mało zjeść i silnym być Edytowane 7 Stycznia 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 7 Stycznia 2016 W marcu ognicho musowo będzie to się jakieś kiełbachy zarzuci, słoninką popędzi i jakoś to będzie A na drogę do Gruzji to się u BWiesława nafutrujemy pod sufit... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.