Tsosna Posted December 21, 2015 Report Share #1 Posted December 21, 2015 No to pierwsze koty za płoty.Przedwczoraj biała, a wczoraj moje pierwsze wędzenie i poszło całkiem nieźle. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/ Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 21, 2015 Report Share #2 Posted December 21, 2015 Bardzo ładnie Następnym razem spróbuj obwiązać wędzonki samym sznurkiem.... wyglądają wtedy "klasycznie" i domowo Czekamy na dalsze sukcesy! Z Dymnym pozdrowieniem... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464314 Share on other sites More sharing options...
tomibass Posted December 21, 2015 Report Share #3 Posted December 21, 2015 Elegancko Następnym razem spróbuj obwiązać wędzonki samym sznurkiem.... wyglądają wtedy "klasycznie" i domowo Popieram Quote Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464321 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted December 21, 2015 Report Share #4 Posted December 21, 2015 Bardzo ładnie No pięc lat przygotowań to muszą byc super Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464325 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted December 21, 2015 Author Report Share #5 Posted December 21, 2015 Bardzo ładnie No pięc lat przygotowań to muszą byc super Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj To prawda, nie mam własnej wędzarni, wędziłem samodzielnie u znajomego, ale 5 lat obserwacji i podglądania Waszych dokonań dało efekt . Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464349 Share on other sites More sharing options...
tomibass Posted December 21, 2015 Report Share #6 Posted December 21, 2015 (edited) Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymieChopie jak złapiesz cug, to skończysz jak każdy Edited December 21, 2015 by tomibass Quote Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464351 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted January 13, 2016 Author Report Share #7 Posted January 13, 2016 Tym razem kiełbaska poświąteczna. Z braku dostępu do wędzarni zrobiłem białą surową z majerankiem (poszła do zamrażalnika) oraz widoczną na zdjęciu podsuszaną z kminkiem. (przepraszam za słabą jakość zdjęcia) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-468351 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted May 8, 2016 Author Report Share #8 Posted May 8, 2016 pasztet drobiowo-wieprzowy wyszedł Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495460 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted May 8, 2016 Report Share #9 Posted May 8, 2016 Bardzo ladnie wyglada :clap: a z ktorego przepisu robiles? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495466 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted May 8, 2016 Report Share #10 Posted May 8, 2016 Tez to musze napisac, bardzo ladnie wyszedl. Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495556 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted May 9, 2016 Author Report Share #11 Posted May 9, 2016 Bardzo ladnie wyglada :clap: a z ktorego przepisu robiles?Właściwie to już jest bardzo zmodyfikowany przepis, który kiedyś zaczynałem z tegohttp://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/1441-pasztet-gabi Obecnie stosuję różne rodzaje mięsa, kombinuję, ale jeden składnik nigdy się nie zmienia, mianowicie wątróbka drobiowa.Do tego pasztetu dałem 0,5 kg łopatki, mięsko z 4 dużych ćwiartek z kurczaka, tym razem mniej marchwi.Jak na koniec dodaję pianę z białek to pasztet jest puszysty. Z przypraw pieprz, gałka i vegeta. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495599 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted May 9, 2016 Report Share #12 Posted May 9, 2016 Dzieki Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495601 Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted May 9, 2016 Report Share #13 Posted May 9, 2016 (edited) mianowicie wątróbka drobiowa.ja dodaje też jako podstawową +"ciut" wieprzowej daje ten smaczek , na smarowność dodaje rosół (na białkach nie robiłem może kiedyś pytanko jaka się smaruje taki ) Edited May 9, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495614 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted May 15, 2016 Author Report Share #14 Posted May 15, 2016 karkówka pieczona marynata na noc w woreczku do brytfanki gotowe Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-496583 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted July 7, 2016 Author Report Share #15 Posted July 7, 2016 troszkę się porobiło mielonka w osłonce z galaretki słoikówka salceson spółdzielczy KZG - pyszny wyszedł Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-505751 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted August 6, 2016 Author Report Share #16 Posted August 6, 2016 a takie coś sobie dziś popełniłemplanuję to z 10 miesięcy potrzymaćmam nadzieję że wytrzymam :) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-509241 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted September 13, 2016 Author Report Share #17 Posted September 13, 2016 Krakowskiej się zachciało Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-516255 Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted September 13, 2016 Report Share #18 Posted September 13, 2016 ..karkowizna 1...słoikówka i salcesyn 2....słonizna 3.......krakowska 4... 5? Fajne, takie domoczynione Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-516256 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted December 8, 2016 Author Report Share #19 Posted December 8, 2016 trochę kiełbas się porobiło wstępnienastępne wędzenie za tydzień Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-530102 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted December 19, 2016 Author Report Share #20 Posted December 19, 2016 Weekend pracowitywędzarnia w ruch polędwice, szynki, baleron, krakowska, później jeszcze drób szynka z tłuszczykiem i skórą krakowska jeszcze posuszy się baleron wg Pawła - poezja smaku - Pawljack dzięki za ten przepis polędwica z kminkiem Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532090 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 19, 2016 Report Share #21 Posted December 19, 2016 Super wyroby, będą pyszne Święta. Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532101 Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted December 19, 2016 Report Share #22 Posted December 19, 2016 Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532105 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 19, 2016 Report Share #23 Posted December 19, 2016 Weekend pracowity wędzarnia w ruch Wyroby . Może kiedyś posmakuję . Pozdrawiam i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532215 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted December 19, 2016 Report Share #24 Posted December 19, 2016 Sliczne! Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532235 Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted December 20, 2016 Author Report Share #25 Posted December 20, 2016 Super wyroby, będą pyszne Święta. Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. pomogłeś bardzo, tęskniłem za tym smakiem Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła głowiłem się długo czym posypać, aż pewnego dnia mnie olśniło i muszę przyznać że to był bardzo dobry wybór, żona też zachwycona Weekend pracowity wędzarnia w ruch Wyroby . Może kiedyś posmakuję . Pozdrawiam i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe mam nadzieję że nie tylko Ty z tego forum , za życzenia dziękuję bardzo Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532302 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.