Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Elegancko :):thumbsup: 

 

Następnym razem spróbuj obwiązać wędzonki samym sznurkiem.... wyglądają wtedy "klasycznie" i domowo 
Popieram ;) 

                          :D Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego ;) 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464321
Share on other sites

 

Bardzo ładnie

 

No pięc lat przygotowań to muszą byc super :D  Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj ;)

 

To prawda, nie mam własnej wędzarni, wędziłem samodzielnie u znajomego, ale 5 lat obserwacji i podglądania Waszych dokonań dało efekt :). Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymie :)

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464349
Share on other sites

Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymie

Chopie jak złapiesz cug, to skończysz jak każdy ;):D

Edited by tomibass

                          :D Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego ;) 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-464351
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tym razem kiełbaska poświąteczna. Z braku dostępu do wędzarni zrobiłem białą surową z majerankiem (poszła do zamrażalnika) oraz widoczną na zdjęciu podsuszaną z kminkiem. (przepraszam za słabą jakość zdjęcia)

 

post-46258-0-55709900-1452678116_thumb.jpg

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-468351
Share on other sites

  • 3 months later...

Bardzo ladnie wyglada :clap: :clap:  a z ktorego przepisu robiles?

Właściwie to już jest bardzo zmodyfikowany przepis, który kiedyś zaczynałem z tego

http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/1441-pasztet-gabi

 

Obecnie stosuję różne rodzaje mięsa, kombinuję, ale jeden składnik nigdy się nie zmienia, mianowicie wątróbka drobiowa.

Do tego pasztetu dałem 0,5 kg łopatki, mięsko z 4 dużych ćwiartek z kurczaka, tym razem mniej marchwi.

Jak na koniec dodaję pianę z białek to pasztet jest puszysty. Z przypraw pieprz, gałka i vegeta.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495599
Share on other sites

mianowicie wątróbka drobiowa.

ja dodaje też jako podstawową  +"ciut" wieprzowej daje ten smaczek , na smarowność dodaje rosół (na białkach nie robiłem może kiedyś :D  pytanko jaka się smaruje taki ) 

Edited by Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-495614
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Weekend pracowity

wędzarnia w ruch

post-46258-0-52758200-1482139154_thumb.jpg

 

polędwice, szynki, baleron, krakowska, później jeszcze drób

post-46258-0-32897600-1482139174_thumb.jpgpost-46258-0-17575700-1482139194_thumb.jpg

post-46258-0-42138000-1482139213_thumb.jpgpost-46258-0-33019500-1482139235_thumb.jpg

 

szynka z tłuszczykiem i skórą

post-46258-0-06868900-1482139250_thumb.jpg

 

krakowska jeszcze posuszy się

post-46258-0-07945300-1482139267_thumb.jpgpost-46258-0-71763600-1482139290_thumb.jpg

 

baleron wg Pawła - poezja smaku - Pawljack dzięki za ten przepis

post-46258-0-20524500-1482139312_thumb.jpg

 

polędwica z kminkiem

post-46258-0-63232800-1482139328_thumb.jpg

 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532090
Share on other sites

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532101
Share on other sites

 

 

Weekend pracowity wędzarnia w ruch

 

 

Wyroby :thumbsup::clap:  . Może kiedyś posmakuję . :D

 

 

 Pozdrawiam  i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532215
Share on other sites

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 

pomogłeś bardzo, tęskniłem za tym smakiem :)

 

Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła :tongue:  :clap:

głowiłem się długo czym posypać, aż pewnego dnia mnie olśniło i muszę przyznać że to był bardzo dobry wybór, żona też zachwycona :)

 

 

Weekend pracowity wędzarnia w ruch

 

 

Wyroby :thumbsup::clap:  . Może kiedyś posmakuję . :D

 

 

 Pozdrawiam  i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe :D

 

mam nadzieję że nie tylko Ty z tego forum :), za życzenia dziękuję bardzo

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12452-tsosna-wyroby/#findComment-532302
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.