Skocz do zawartości

Tsosna - wyroby


Tsosna

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Bardzo ładnie

 

No pięc lat przygotowań to muszą byc super :D  Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj ;)

 

To prawda, nie mam własnej wędzarni, wędziłem samodzielnie u znajomego, ale 5 lat obserwacji i podglądania Waszych dokonań dało efekt :). Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Bardzo ladnie wyglada :clap: :clap:  a z ktorego przepisu robiles?

Właściwie to już jest bardzo zmodyfikowany przepis, który kiedyś zaczynałem z tego

http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/1441-pasztet-gabi

 

Obecnie stosuję różne rodzaje mięsa, kombinuję, ale jeden składnik nigdy się nie zmienia, mianowicie wątróbka drobiowa.

Do tego pasztetu dałem 0,5 kg łopatki, mięsko z 4 dużych ćwiartek z kurczaka, tym razem mniej marchwi.

Jak na koniec dodaję pianę z białek to pasztet jest puszysty. Z przypraw pieprz, gałka i vegeta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mianowicie wątróbka drobiowa.

ja dodaje też jako podstawową  +"ciut" wieprzowej daje ten smaczek , na smarowność dodaje rosół (na białkach nie robiłem może kiedyś :D  pytanko jaka się smaruje taki ) 

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Weekend pracowity

wędzarnia w ruch

post-46258-0-52758200-1482139154_thumb.jpg

 

polędwice, szynki, baleron, krakowska, później jeszcze drób

post-46258-0-32897600-1482139174_thumb.jpgpost-46258-0-17575700-1482139194_thumb.jpg

post-46258-0-42138000-1482139213_thumb.jpgpost-46258-0-33019500-1482139235_thumb.jpg

 

szynka z tłuszczykiem i skórą

post-46258-0-06868900-1482139250_thumb.jpg

 

krakowska jeszcze posuszy się

post-46258-0-07945300-1482139267_thumb.jpgpost-46258-0-71763600-1482139290_thumb.jpg

 

baleron wg Pawła - poezja smaku - Pawljack dzięki za ten przepis

post-46258-0-20524500-1482139312_thumb.jpg

 

polędwica z kminkiem

post-46258-0-63232800-1482139328_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 

pomogłeś bardzo, tęskniłem za tym smakiem :)

 

Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła :tongue:  :clap:

głowiłem się długo czym posypać, aż pewnego dnia mnie olśniło i muszę przyznać że to był bardzo dobry wybór, żona też zachwycona :)

 

 

Weekend pracowity wędzarnia w ruch

 

 

Wyroby :thumbsup::clap:  . Może kiedyś posmakuję . :D

 

 

 Pozdrawiam  i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe :D

 

mam nadzieję że nie tylko Ty z tego forum :), za życzenia dziękuję bardzo

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.