Tsosna Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Grudnia 2015 No to pierwsze koty za płoty.Przedwczoraj biała, a wczoraj moje pierwsze wędzenie i poszło całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Bardzo ładnie Następnym razem spróbuj obwiązać wędzonki samym sznurkiem.... wyglądają wtedy "klasycznie" i domowo Czekamy na dalsze sukcesy! Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Elegancko Następnym razem spróbuj obwiązać wędzonki samym sznurkiem.... wyglądają wtedy "klasycznie" i domowo Popieram Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Bardzo ładnie No pięc lat przygotowań to muszą byc super Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Bardzo ładnie No pięc lat przygotowań to muszą byc super Rejestracja 09 listopad 2010, pierwsze wędzenie wczoraj To prawda, nie mam własnej wędzarni, wędziłem samodzielnie u znajomego, ale 5 lat obserwacji i podglądania Waszych dokonań dało efekt . Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Mam nadzieję że to nie jednorazowa przygoda w dymieChopie jak złapiesz cug, to skończysz jak każdy Edytowane 21 Grudnia 2015 przez tomibass Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Tym razem kiełbaska poświąteczna. Z braku dostępu do wędzarni zrobiłem białą surową z majerankiem (poszła do zamrażalnika) oraz widoczną na zdjęciu podsuszaną z kminkiem. (przepraszam za słabą jakość zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Maja 2016 pasztet drobiowo-wieprzowy wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Maja 2016 Bardzo ladnie wyglada :clap: a z ktorego przepisu robiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Maja 2016 Tez to musze napisac, bardzo ladnie wyszedl. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Maja 2016 Bardzo ladnie wyglada :clap: a z ktorego przepisu robiles?Właściwie to już jest bardzo zmodyfikowany przepis, który kiedyś zaczynałem z tegohttp://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/1441-pasztet-gabi Obecnie stosuję różne rodzaje mięsa, kombinuję, ale jeden składnik nigdy się nie zmienia, mianowicie wątróbka drobiowa.Do tego pasztetu dałem 0,5 kg łopatki, mięsko z 4 dużych ćwiartek z kurczaka, tym razem mniej marchwi.Jak na koniec dodaję pianę z białek to pasztet jest puszysty. Z przypraw pieprz, gałka i vegeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Maja 2016 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) mianowicie wątróbka drobiowa.ja dodaje też jako podstawową +"ciut" wieprzowej daje ten smaczek , na smarowność dodaje rosół (na białkach nie robiłem może kiedyś pytanko jaka się smaruje taki ) Edytowane 9 Maja 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Maja 2016 karkówka pieczona marynata na noc w woreczku do brytfanki gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Lipca 2016 troszkę się porobiło mielonka w osłonce z galaretki słoikówka salceson spółdzielczy KZG - pyszny wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 a takie coś sobie dziś popełniłemplanuję to z 10 miesięcy potrzymaćmam nadzieję że wytrzymam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 13 Września 2016 Krakowskiej się zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 13 Września 2016 ..karkowizna 1...słoikówka i salcesyn 2....słonizna 3.......krakowska 4... 5? Fajne, takie domoczynione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Grudnia 2016 trochę kiełbas się porobiło wstępnienastępne wędzenie za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Weekend pracowitywędzarnia w ruch polędwice, szynki, baleron, krakowska, później jeszcze drób szynka z tłuszczykiem i skórą krakowska jeszcze posuszy się baleron wg Pawła - poezja smaku - Pawljack dzięki za ten przepis polędwica z kminkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Super wyroby, będą pyszne Święta. Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Weekend pracowity wędzarnia w ruch Wyroby . Może kiedyś posmakuję . Pozdrawiam i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Sliczne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Super wyroby, będą pyszne Święta. Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. pomogłeś bardzo, tęskniłem za tym smakiem Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła głowiłem się długo czym posypać, aż pewnego dnia mnie olśniło i muszę przyznać że to był bardzo dobry wybór, żona też zachwycona Weekend pracowity wędzarnia w ruch Wyroby . Może kiedyś posmakuję . Pozdrawiam i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe mam nadzieję że nie tylko Ty z tego forum , za życzenia dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.