Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Tsosna - wyroby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#21 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 19 gru 2016 - 11:17

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 



#22 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2202 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 19 gru 2016 - 11:32

Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła :tongue:  :clap:



#23 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12623 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 19 gru 2016 - 18:45

Weekend pracowity wędzarnia w ruch

 

 

Wyroby :thumbsup: :clap:  . Może kiedyś posmakuję . :D

 

 

 Pozdrawiam  i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe :D



#24 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6911 postów

Napisano 19 gru 2016 - 20:37

Sliczne!

#25 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 20 gru 2016 - 06:47

Super wyroby, będą pyszne Święta. :clap:

Małe sprostowanie, baleron jest wg szesnastki ale cieszę się, że mogłem trochę pomóc w odkryciu jego smaku. 

pomogłeś bardzo, tęskniłem za tym smakiem :)

 

Wyroby lux-torpeda,polędwica z kminkiem mnie onieśmieliła :tongue:  :clap:

głowiłem się długo czym posypać, aż pewnego dnia mnie olśniło i muszę przyznać że to był bardzo dobry wybór, żona też zachwycona :)

 

 

Weekend pracowity wędzarnia w ruch

 

 

Wyroby :thumbsup: :clap:  . Może kiedyś posmakuję . :D

 

 

 Pozdrawiam  i spóźnione ale gorące życzenia urodzinowe :D

 

mam nadzieję że nie tylko Ty z tego forum :), za życzenia dziękuję bardzo



#26 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7023 postów

Napisano 20 gru 2016 - 08:07

Weekend pracowity
sporo tych piękności - święta nie będą głodne :D  :thumbsup:  :clap: 

#27 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 14 lut 2017 - 08:05

chłopska się udała

 

najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarni  :facepalm:

Załączony plik  2017-02-11 16.06.42.jpg   129,86 KB   5 Ilość pobrań

 

gotowe do wędzenia

Załączony plik  2017-02-11 15.29.41.jpg   59,9 KB   5 Ilość pobrań

 

odparzane

Załączony plik  2017-02-11 19.12.56.jpg   111,18 KB   5 Ilość pobrań

 

gotowe do spożycia

Załączony plik  2017-02-11 23.07.13.jpg   49,58 KB   5 Ilość pobrań



#28 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1281 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 14 lut 2017 - 08:14

Udana  :clap:  trochę się namachałeś przy odśnieżaniu zanim dotarłeś do wędzarni ,



#29 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7023 postów

Napisano 14 lut 2017 - 09:16

najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarni
Qrcze ale macie dużo śniegu  u mnie z 10 razy mniej ;)  wyroby :thumbsup:  :clap: 

#30 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3228 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 14 lut 2017 - 11:58

 

najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarni
Qrcze ale macie dużo śniegu  u mnie z 10 razy mniej ;)  wyroby :thumbsup:  :clap: 

 

Bo naśnieżali :D ;)



#31 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 10 kwi 2017 - 05:34

Troszkę wędzenia przedświątecznego

 

polędwice, boczki, szyneczki

Załączony plik  w01.jpg   73,47 KB   6 Ilość pobrańZałączony plik  w02.jpg   78,82 KB   6 Ilość pobrań

Załączony plik  w03.jpg   72,39 KB   6 Ilość pobrań

 

krakowska, na razie po pierwszym wędzeniu, w czwartek będzie drugie wędzenie

Załączony plik  w04.jpg   67,71 KB   6 Ilość pobrań

 

i premierowy wyrób - serdelki warkoczowe :)

Załączony plik  serdelki03.jpg   66,16 KB   5 Ilość pobrań



#32 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 21 kwi 2017 - 06:18

a'la parmeńska z pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym

Załączony plik  052.jpg   121,57 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  053.jpg   125,14 KB   4 Ilość pobrań

Załączony plik  055.jpg   98,71 KB   4 Ilość pobrań



#33 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2324 postów

Napisano 22 kwi 2017 - 10:01

:) Krakowska kapitalnie się lansuje lecz toto dojrzewające wręcz wzrusza :thumbsup: :clap: :clap: :clap:



#34 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6911 postów

Napisano 22 kwi 2017 - 11:28

Jak dlamnie to też bajeczby wyrob!

#35 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 22 kwi 2017 - 23:26

Krakowska podsuszana, wyszła ok

napełniana ręcznie w pośpiechu, dlatego dziurki powietrza

Załączony plik  ks.jpg   102,03 KB   4 Ilość pobrań



#36 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 26 kwi 2017 - 05:27

Karczek - 2 tygodnie w lodówce sól/peklosól 50/50, potem dodane: pieprz, czosnek granulowany, kmin rzymski (kumin) i na 2 tygodnie do pończoszki, potem 2 tygodnie w lodówce i 2 tygodnie zapakowany próżniowo. Po tych 2 miesiącach nie wytrzymałem i spróbowałem. Rozpływał się w ustach. Pychota.

Załączony plik  karczek01.jpg   97,17 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  karczek02.jpg   104,79 KB   7 Ilość pobrań



#37 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6911 postów

Napisano 26 kwi 2017 - 06:17

T tak długo wytrzymałeś!Widać cierpliwość popłaca.

#38 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2821 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 26 kwi 2017 - 06:26

Pychota

:thumbsup: Dawaj adres na PW (tylko mi innym nie :devil: ,  bo zabraknie :D ) . Jadę :D :D


Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 26 kwi 2017 - 06:26


#39 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11233 postów

Napisano 26 kwi 2017 - 10:16

Jak widzę moja metoda się sprawdza. Te pierwsze 2 tygodnie w soli peklosoli to możesz od razu dodawać przyprawy lepiej nimi przejdzie .Gratuluję

Użytkownik arkadiusz edytował ten post 26 kwi 2017 - 10:19


#40 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 26 kwi 2017 - 10:46

Jak widzę moja metoda się sprawdza. Te pierwsze 2 tygodnie w soli peklosoli to możesz od razu dodawać przyprawy lepiej nimi przejdzie .Gratuluję

To wiem, ja nie dałem na początku zupełnie z innego powodu, otóż nie mogłem się zdecydować co dodać. O ile pieprz i czosnek to było dla mnie jasne, ale cały czas zastanawiałem się nad tym kminem rzymskim. I nie żałuję. Bardzo wyrazisty smak. Polędwice też z nim wspaniale współpracują.

dzięki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych