Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Parzyć czy nie - zalety i wady


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8896 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 08 mar 2016 - 17:56

Przepraszam za esej

Nie masz za co przepraszać, my się cieszymy takimi wypowiedziami.

Życzymy samych udanych wyrobów. 



#42 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2200 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 08 mar 2016 - 20:20

 

Moje wyroby są smaczne, parzenie odbiera smak.

 

Jeden woli blondynki, drugi brunetki.

Ja jem wyroby "bezsmakowe", parzone i też są smaczne ;)  

 

Ja z kolei zjadam ze smakiem wszystkie, wędzone, pieczone i parzone, ważne że sam robię, a co jeszcze ważniejsze to że smakuje rodzinie :)



#43 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13906 postów

Napisano 08 mar 2016 - 21:00

@Grisza159

Tata nie robił źle, tak go nauczono.

Być może nie miał okazji widzieć innych wyrobów i dla niego było dobrze.

Jak sięgam pamięcią u mnie w domu, w którym dziadek i tata robili wyroby były one wypisz, wymaluj jak u ciebie.

I tego smaku nie da się zapomnieć.

 

To były najlepsze wędliny jakie było mi dane jeść, bo przypominają to co już bezpowrotnie minęło.

 

 

 



#44 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 08 mar 2016 - 21:34

Po przekroju często było widać zsiniałe mieso na zewnątrz, a w środku czerwonawe.

 

Chyba odwrotnie ;)  



#45 Grisza159

Grisza159

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 40 postów
  • MiejscowośćZąbki/Ostrołęka

Napisano 09 mar 2016 - 15:11

A tak. Zgadza się. Odwrotnie ;)



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#46 odyn06

odyn06

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 201 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 10 mar 2016 - 13:49

Witam

Nie mam dużego doświadczenia w sprawie wędzenia. Ja nastawiłem się na wędzenie w wyższej temperaturze 70-110 stopni, Moje wyroby są smaczne, parzenie odbiera smak.

Pozdrawiam , marula3

To już było.

To nie jest wędzenie, ale amerykańskie BBQ.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych