Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #51 Posted January 31, 2016 Elu nie tylko Kubusie bo ja tez bardzo lubie . Electro ja też ją lubię . Składniki w tej są takie, bo po pierwsze Kubuś lubi po drugie akurat były w domu , jakbym miała orzechy też bym dodała . Elu czy uzycie banana i jablka nie powoduje szybszego psucia ?ile postoi bo licze ze dosc szybko nie zjem takiej ilosci. Electro ten mus jest upieczony więc jeśli będziesz trzymała w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby nie złapało wilgoci powinno stać długo. Przy czekoladowej niestety nie potrafię powiedzieć ile stoi , bo znika niesamowicie szybko. Ja swoją pierwszą granolę robiłam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/granola. Ta stała dosyć długo i nic się nie działo - jeden słoiczek się schował przed chłopakami Zrób, bo pracy przy tym praktycznie nie ma a jedzenia sporo Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472356 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 31, 2016 Report Share #52 Posted January 31, 2016 Jak lubisz cynamon albo kardamon to mozesz dodac ,ja czasem z takimi dodatkami moje kupuje. Zrobie jak tylko zjem ta co mam i chyba juz nie bede kupowac ...bo ws umie zdrowiej i smaczniej moze byc .A ja ogolnie jestem straszny sniadanio niejadek .. Latem to jem chiapudding Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472359 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #53 Posted January 31, 2016 Jak lubisz cynamon albo kardamon to mozesz dodac Electra zazwyczaj dawałam . Dziś jak robiłam po prostu zapomniałam . Wysypał mi się z torebki na podłogę sezam , piekarnik już się nagrzał i chciałam szybko skończyć, żeby posprzątać no i umkło Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472363 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 31, 2016 Report Share #54 Posted January 31, 2016 no tak to jest " jak sie czlowiek spieszy to sie djabel cieszy" Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472366 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #55 Posted January 31, 2016 no tak to jest " jak sie czlowiek spieszy to sie djabel cieszy" hahaha to prawda. Szkoda, że nie zrobiłam zdj,ęcia podłogi - wyglądała przepięknie w ziarenkach sezamu Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472367 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 31, 2016 Report Share #56 Posted January 31, 2016 Elu ziarenka sezamu na podlodze to przyszcz ,sufit w jajkach na twardo to jest widok Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472374 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #57 Posted January 31, 2016 sufit w jajkach na twardo to jest widok Nawet sobie tego nie potrafię wyobrazić :laugh: :laugh: Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472378 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 31, 2016 Report Share #58 Posted January 31, 2016 Elu pracowalam kiedys na cateringu ,dziewczyny z nocy zapomnialy wylaczyc jajka ,jak przyszlam do pracy 60 jaj na suficie, no to co sie oderwalo lezalo na podlodze ,masakra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472400 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #59 Posted January 31, 2016 Elu pracowalam kiedys na cateringu ,dziewczyny z nocy zapomnialy wylaczyc jajka ,jak przyszlam do pracy 60 jaj na suficie, no to co sie oderwalo lezalo na podlodze ,masakra :D widok musiał być bezcenny Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472404 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted January 31, 2016 Report Share #60 Posted January 31, 2016 widok musiał być bezcenny Zapach jeszcze lepszy Ela, co do granoli, rowniez ja robie, omijam suszone owoce, bo u mnie kazda z dziewczyn co innego chce. Mieszam wiecej orzechow. Robie tez czasem takie batony. Wiesz wszytko zlepione i po upieczeniu-wysuszeniu krojone i osobno kazdy zawijany w papier. Dpbre do szkoly do lunch'u. Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472407 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted January 31, 2016 Author Report Share #61 Posted January 31, 2016 Dpbre do szkoly do lunch'u. No właśnie Kubusiowi mówiłam, że za tydzień robimy batony, żeby miał do szkoły. Jeszcze tydzień ferii Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-472419 Share on other sites More sharing options...
Gen Posted September 12, 2016 Report Share #62 Posted September 12, 2016 Ela, poproszę o przepis na Twoje "ciasto mięsne".Bardzo mi smakowało na Mazowszance. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-515956 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted September 12, 2016 Author Report Share #63 Posted September 12, 2016 (edited) Ela, poproszę o przepis na Twoje "ciasto mięsne". Bardzo mi smakowało na Mazowszance. Dziękuję Gen Przepis poniżej . Na Mazowszankę robiłam masę mięsną x 2 (czyli z 2 kg mięsa mielonego z łopatki) , sos x1 .Tym razem robiłam wersję taką żeby Prezes mógł spróbować, więc bułki i mąkę pszenną zastąpiłam 2 czubatymi łyżkami mąki ziemniaczanej na 2 kg mięsa . Nie próbowałam w tej wersji, Spółdzielcy mogą się wypowiedzieć jak smakowała w obydwu wersjach Z podwójnej porcji piekłam trochę dłużej około 45 min zamiast 30 minut. Ciasto z mięsa mielonegoCiasto wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno. PolecamSkładniki:- 2 bułki- 1 pęczek zielonej pietruszki- 1 kg mięsa mielonego- 2 ząbki czosnku- 3 łyżki mąki pszennej- 3 jajka- mały koncentrat pomidorowy- 1-2 łyżki majeranku- sól, pieprz do smaku- 350 g cukinii- 350 g pomidorów- 3 cebulki szalotkiBułki namoczyć odcisnąć . Pietruszkę umyć drobno posiekać. Czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki (bez warzyw)dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Masę mięsną wyłożyć na blaszkę o wymiarach 25x35 cm. Warzywa pokroić w plasterki. Na masie ułożyć po kolei cukinię , pomidory , cebulkę.Włożyć do piekarnika na 30 minutSos:- 200 g kwaśniej śmietany np, 18%- 150 g śmietany 30%- 2 jajka- oregano, świeżo mielony pieprz, odrobinę soliWszystko dokładnie wymieszać.Po 30 minutach wylać na upieczone ciasto i włożyć do piekarnika by polewa stężała. U mnie było to około 20 minut.Smacznego! Edited September 12, 2016 by Ela K. Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-515999 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted September 12, 2016 Report Share #64 Posted September 12, 2016 (edited) Ale Elu narobiłaś apetytu !-z czym to podawać ?-z chlebkiem i sałatką??[Już notuję przepis]Acha i jakie te śmietany -kwaśna ,czyli 12-24% i słodka -30%? Edited September 12, 2016 by beatag Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516011 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted September 12, 2016 Author Report Share #65 Posted September 12, 2016 Ale Elu narobiłaś apetytu ! z czym to podawać ?-z chlebkiem i sałatką?? Dowolnie Samo też dobre Tak jak pisałam jest dobre i na ciepło i na zimno .Zapisz , bo na prawdę warto Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516019 Share on other sites More sharing options...
Pools Posted September 12, 2016 Report Share #66 Posted September 12, 2016 Zapisz , bo na prawdę warto Potwierdzam, niebo w gębie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516021 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted September 12, 2016 Report Share #67 Posted September 12, 2016 Pozostaje mi do wyjaśnienia kwestia tej śmietany.Przepis zapisany . Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516024 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted September 12, 2016 Author Report Share #68 Posted September 12, 2016 (edited) Acha i jakie te śmietany -kwaśna ,czyli 12-24% i słodka -30%?Beatko a więc tak powinna być kwaśna i słodka, ale ostatnio miałam tylko kwaśną 18% i też było ok JUż dopisałam w przepisie Edited September 12, 2016 by Ela K. Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516025 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted September 12, 2016 Report Share #69 Posted September 12, 2016 Ja podobnym sosem zalewam makarony,dodaję jeszcze do tego szklankę startego sera żółtego.Ciekawe jakby tu wyszła ta kombinacja? Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516067 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted September 12, 2016 Author Report Share #70 Posted September 12, 2016 Ja podobnym sosem zalewam makarony,dodaję jeszcze do tego szklankę startego sera żółtego. Ciekawe jakby tu wyszła ta kombinacja? Ja myślałam o tym, żeby dodać mascarpone zamiast słodkiej śmietany . Nie wiem czy z dodatkiem żółtego sera nie będzie "za bogato" w smaki Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516071 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted September 12, 2016 Report Share #71 Posted September 12, 2016 Ja nie lubie tego sera mascarpone ,ale może się pokuszę o ten ser robiąc najpierw Twoją wersję [bo tą wersję z serem to mi się przypomniało ,ze tylko mieszam i trzymam trochę pod przykryciem ,wtedy ser jest ciągnący a u Ciebie tą śmietanę z jajkiem trzeba zapiekać 20 min...] Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516085 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted September 12, 2016 Author Report Share #72 Posted September 12, 2016 Zrób najpierw wg pierwotnego przepisu a potem będziesz modyfikowała Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516088 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted September 12, 2016 Report Share #73 Posted September 12, 2016 Oczywiście tak jak pisałam najpierw wypróbuje twoją wersję. Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12482-kuchenne-rozmaito%C5%9Bci-eli-k/page/3/#findComment-516100 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.