Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Rolmopsy Maxell'a


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#321 grehor1

grehor1

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 215 postów
  • MiejscowośćWrocław-Oleśnica-Bystre

Napisano 30 kwi 2018 - 15:32

jak teraz utrzymac 10-12 stopni?doradzicie cos?

Ja w zamrażarce zdemontowałem oryginalny sterownik i kapilare kupiłem nowy taki od -30 do + 20 i go zamontowalem w miejsce starego . Zajęło mi to 30 min. Teraz mam zamrażarkę lodówkę i chłodnie ,do na przykład wędlin suszonych .

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik grehor1 edytował ten post 30 kwi 2018 - 15:34


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#322 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27463 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 30 kwi 2018 - 17:21

Acha.to nie zdaze zrobic na sobote .

Zdążysz, zdążysz. :D Udowodnione, że (podczas marynowania w pierwszej marynacie) w ciągu pierwszej doby, marynując w temperaturze ok.16-18 st.C. śledzie przyjmują całą ilość octu i prawie cała soli. Takie szybkie marynowanie należy jednak przeprowadzać tylko w konkretnych przypadkach i na konkretne okazje, gdyż produkt jest znacznie mniej trwały i nie nadaje sie do dłuższego przechowywania. Robiliśmy tak w Chłapowie, już dwa razy. :D   






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych