suchyhehe Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Witam, jestem początkującym w dziedzinie wędzenia, ale nieźle mi to idzie . mam tylko jeden problem: jak najlepiej przechowywać wędzonkę? Narazie dzielę na kawałki i zamrażam lecz wolałbym uniknąć tego zamrażania. Czy jest jakiś sposób który zastąpi zamrażalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Jest parę innych sposobów tylko trudno powiedziec czy o takie szynki Ci chodzi, np długotrwałe wędzenie w zimnym dymie i przechowywanie w przewiewnym miejscu, jest to bardzo pracochłonne efekt jest wspaniały ale raczej dla smakoszy.Uważam że mrożenie i potem powolne rozmrażanie przed gotowaniem to najlepsza metoda w pełni zachowująca smak szynki Pozdrawiam, Wesłych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.