tur100 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Takie coś znalazłem w sieci:Najbardziej podoba mi się wędzona czekolada http://kuchniasv.pl/pl/pistolet-do-wedzenia-polyscience.html Cytuj tur100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanysek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Stycznia 2016 W masterchefie tak właśnie podwędzali jakieś danie. Idiotyczna " nowoczesna " kuchnia jak u Amaro...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jest to urzadzenie ,glownie stosowane w restauracjach , przy serwowaniu dan , glownie ryb i serow.. Np.zwykle danie robione na zamowienie, gdzie maly kawalek ryby jest dodawany procesowi wedzenia. NA pewno nie ma zastosowania w malych jadlodalniach/restauracjach, bo koszt przygotowania takiej potrawy przewyzsza i wymagania i cennik kupujacych. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja myślę, że najlepiej zda egzamin jak się zapakuje trochę marychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Jest to urządzenie które używa się w kuchni molekularnej w tej kuchni również często używa się anty-grilla. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) .Mastercheif to bardzo dobry program.Polecam odrzucić wszystkie inne wzorce.To jest ten własciwy wzór do naśladowania.Pozdr. KrzysztofWspółczuję. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez krzysio59 Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Odrobina zrozumienia... Kuchnia molekularna też jest kuchnią. Wszystko jest kwestią smaku.I marketingu. Lub odwrotnie. Pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazior83 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Ja myślę, że najlepiej zda egzamin jak się zapakuje trochę marychy Andyandy fajne :D Lubie to Edytowane 8 Stycznia 2016 przez kazior83 Cytuj Piwo jest dobre ale piwa są lepsze MOJE MASZKETY ---> https://www.facebook.com/pages/Kaziorowe-maszkety/107837452882778Pozdrawiom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja myślę, że najlepiej zda egzamin jak się zapakuje trochę marychy Mastercheif to bardzo dobry program.Polecam odrzucić wszystkie inne wzorce.To jest ten własciwy wzór do naśladowania. Pozdr. Krzysztof Współczuję. No panowie, i tutaj wlasnie przedstawia sie narodowy brak toleracji. Kazdy ma prawo wyboru i rodzaju jedzenia i sposobu jego wykonania. Tego nauczyl mnie kraj i ludzie w ktorym teraz zyje . A mieszkam tez w miescie, ktore nazwane jest stolica kulinarna swiata. Restauracje, kafejki sa jedna przy drugiej i zyja pelnym zyciem. To tez wynka ze stylu zycia tutaj. Pozdrawiam was serdecznie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Odrobina zrozumienia... Kuchnia molekularna też jest kuchnią. Wszystko jest kwestią smaku. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Ciekawe ilu z Was jest w stanie coś takiego przygotować? http://www.akademiamolekularna.pl/galeria/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Proszę zastanowić się, co zawiera taki dym i co pozostaje na "wędzonym" produkcie po operacji "wędzenia" w pełnej izolacji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Proszę zastanowić się, co zawiera taki dym i co pozostaje na "wędzonym" produkcie po operacji "wędzenia" w pełnej izolacji.Wędzarki molekularne to urządzenia pozwalające na wykończenie naturalnym, chłodnym dymem dań, których nigdy nie udałoby się uwędzić tradycyjnymi metodami, takich jak: masło, surowa ryba, czekolada, napoje, sałatki, zupy, sosy itp.Urządzenie to daje możliwość wystawienia jedzenia na działanie dymu bez użycia ciepła, dzięki czemu pozwala na stworzenie niepowtarzalnych smaków i aromatów. Można je zastosować zarówno przed jak i po gotowaniu.Wędzarki są uniwersalne i łatwe w obsłudze. Do wytworzenia dymu można użyć wiórków z drewna, liści herbaty, przypraw, tytoniu, a nawet kwiatów. Rezultatem jest lekko wędzony posmak i aromat.cytat pochodzi ze strony;http://kuchniamolekularna.pl/smoking-gun/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Dokładnie. Tu nie chodzi o to żeby przez 3 godziny zadymiać potrawę ale aby w kilka minut nadać jej nutę wędzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jeszcze raz. Proszę poczytać kiedy powstaje, co to jest i z czego składa się dym (KAŻDY!!!) oraz co pozostaje na wędzonym, podwędzanym produkcie (bez względu na temperaturę wędzenia), w warunkach pełnej izolacji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przy wędzeniu istotny jest przepływ dymu a nie jego obecność ... każdy uklad zamknięty pozbawiony tlenu i przeplywu powietrza to "trutka dla szczurów" pachnąca dymem Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Proszę zastanowić się, co zawiera taki dym i co pozostaje na "wędzonym" produkcie po operacji "wędzenia" w pełnej izolacji. Ale kazdy ma prawo wyboru, a nie narzucania rzez innych co i jak ma jesc. Jesli osoba decyduje sie na ow smak to dlaczego ma zaraz byc ganiona. To tak samo jak kazdy tutaj podniosl krzyk, kiedy byla dyskusja o zakazietradycynego wedzenia produktow przez Unie. Jesli masz ochote isc do restauracji i spobowac dan jakie tam serwuja, nie powiedziane jest ,ze musisz jesc ich tonami, wrecz przeciwnie, ilosc nie jest tutaj serwowana. Tu serwuja najpierw wizualnie, nastepnie zapachowo a na koncu dopiero jest to ostatnie kurminacyjne, probowanie smaku.Nie uwierze, ze tylko cale zycie jadles golonke z kapusta a nie miales nic, co wg roznych badan nie jest zdrowe( w duzych ilosciach). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przy wędzeniu istotny jest przepływ dymu a nie jego obecność ... każdy uklad zamknięty pozbawiony tlenu i przeplywu powietrza to "trutka dla szczurów" pachnąca dymem Tapniete z GT-I9500Myślisz że te siedem sekund wędzenia jest bardziej szkodliwe niż niejednokrotnie nasze zamknięte wędzarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Smaku powiadasz ja wcześniej wymieniłbym zdrowie .. Ale ja inny jestem i mam w d... "unie wszelakie" chwała Bogu nawet unia fizyki nie przeskoczy Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ale kazdy ma prawo wyboru, a nie narzucania rzez innych co i jak ma jesc. Oczywiście, że tak. nawet przez myśl mi nie przeszło, by komukolwiek coś narzucać. Zwróciłem jedynie uwagę na obowiązujące prawa fizyki i chemii już na początku dyskusji, która zapewne będzie gorąca. Już mnie tu nie ma. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nie uwierze, ze tylko cale zycie jadles golonke z kapusta a nie miales nic, co wg roznych badan nie jest zdrowe( w duzych ilosciach). Otóż to. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nie uwierze, ze tylko cale zycie jadles golonke z kapusta a nie miales nic, co wg roznych badan nie jest zdrowe Co racja , to racja. Jednak nigdy tak świadomie nie pakowałem się w tarapaty.Poczekajmy, aż ten wynalazek zyska szerokie poparcie mistrzów od dymienia i wtedy pogadamy o ewentualnym jego kupnie. Dyskutowanie o czymś, czego nie posiadamy, moim zdaniem, mija się trochę z celem. Pozdrawiam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Stycznia 2016 O ile mi dobrze wiadomo, to już dawno jest stosowany.Nawet sobie też taki skonstruowałem w celach naukowych....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0winked.gifA co do szkodliwości stosowania, to bardziej przytruję dwoma papierosami wypalonymi po obiadku, niż tą namiastką dymu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Kiedy coś takiego piszesz, wydaje mi się (choć to tylko przypuszczenie), że nie kumasz zasad fizyko-chemii procesów wędzenia, a nawet prostego palenia.Idąc Twoim tokiem rozumowania, wypal dwa papierosy wewnątrz torebki foliowej założonej na głowę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Kiedy coś takiego piszesz, wydaje mi się (choć to tylko przypuszczenie), że nie kumasz zasad fizyko-chemii procesów wędzenia, a nawet prostego palenia.Idąc Twoim tokiem rozumowania, wypal dwa papierosy wewnątrz torebki foliowej założonej na głowę. Ojtam, ojtam Maxellu, przecież to jest tak samo zdrowe jak DG z górnym podawaniem dymu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 9 Stycznia 2016 ....Chuck wypali wszystkie papierosy w jednej torebce na głowie... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.