Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzenie Oluski


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#41 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1216 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 06 lut 2017 - 09:57

Piękne chlebki. :clap:



#42 oluska

oluska

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 30 gru 2017 - 09:01

Najlepszego na 2018.

Załączone pliki



#43 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 30 gru 2017 - 09:02

Najlepszego na 2018.
Wzajemnie :D  :hug: 

#44 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12502 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 30 gru 2017 - 09:38

Najlepszego na 2018.

 

 

 Również tego życzę  ...... i  żeby był  taki śliczniutki jak te wędzonki 

 

 

Pozdrawiam



#45 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6994 postów

Napisano 30 gru 2017 - 09:58

Najlepszego na 2018.

Dziękuję i wzajemnie :D :D



#46 oluska

oluska

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 30 mar 2018 - 16:30

Wielkanoc 2018 .

Najlepszego dla wszystkich .

Załączone pliki



#47 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 947 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 30 mar 2018 - 16:48

:clap: Bardzo ładnie i smakowicie wyglądają.



#48 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1216 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 30 mar 2018 - 16:52

 Ładne wędzonki. :clap:



#49 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 30 mar 2018 - 18:16

I to są Święta :clap: 



#50 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 30 mar 2018 - 19:33

Najlepszego dla wszystkich
Piekne wędzoneczki  - Tobie też Wszystkiego Najlepszego  :D 

#51 oluska

oluska

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 18 maj 2018 - 17:25

Witajcie.

Właśnie nastawiłem Może komuś się przyda .Ino oczywiście.

Boczek -6,92 kg

Szynka- 8,45 kg

Razem  15,37 kg

 

Peklowanie na mokro wg .kalkulatora kol. Miro Wersja mniej słona.

Peklosól  61,5 dkg

Woda        6,15 l

Fermentator o poj. 20 l z atestem do żywności .

Jak widać wszystko się mieści i to spoko .

 

Pozdro i do zobaczenia za 14 dni .

Załączone pliki



#52 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 947 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 18 maj 2018 - 18:36

Ładne myszki.  :thumbsup: Pojemnik fajny, ale trzeba mieć lodówę by to schować. Ja niestety nie mam osobnej do peklowania.  :(



#53 oluska

oluska

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 03 cze 2018 - 08:26

Witajcie.

14 dni minęło jak z bicza strzelił .

A oto efekty .

Pzdr.

Załączone pliki



#54 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8889 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 03 cze 2018 - 08:49

A oto efekty
 

Pięknie wędzą we Wrocławiu  :clap:

A jeszcze przed śniadaniem  :(



#55 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 03 cze 2018 - 09:42

A oto efekty
Takie uwędzone delikatnie - dla nas w sam raz  - pięknie - gratulacje  

#56 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10882 postów

Napisano 03 cze 2018 - 10:41

Ja bym trochę mocniej podwędził, ale nie jest źle. :thumbsup:



#57 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 03 cze 2018 - 11:00

+ godzina w dymie -polecam następnym razem👍☺

#58 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 03 cze 2018 - 11:14

+ godzina w dymie -polecam następnym razem☺
Binio - jak lubisz - ale nie wszyscy  :thumbsup:  ;) 

#59 oluska

oluska

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 03 cze 2018 - 11:17

Dzięki wszystkim za opinie .Bo ja forumowy synek jestem .I słucham pilnie,i wyciągam wnioski .

Wędzone tylko samą czereśnią na próbę zgodnie z reżimem temperaturowym .

Jednak buk ,śliwa i wiśnia dużo bardziej podkręcają kolor.



#60 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1216 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 03 cze 2018 - 12:39

Kolorek super. :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych