Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pastrami - chcę takie jak z Katz`s Delicatessen


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5509 postów

Napisano 11 lut 2016 - 11:53

Zapytaj Maxella... ktoś doniósł że chemią diluję  :facepalm: A jak byk napisałem że chodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE o kompozycje przypraw a nie dodatki funkcjonalne  :mad:



#22 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 11 lut 2016 - 12:38

ktoś doniósł że chemią diluję 

 

Ale z Ciebie niezły "diller" :laugh:  :laugh:  :laugh:  :devil: 

Sorki za OT...  :tongue:



#23 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5509 postów

Napisano 11 lut 2016 - 12:43

Administracja po wysłuchaniu stron wydała werdykt i przywróciła temat dilowania ziołem  :)

Ja osobiście spróbowawszy mieszanki do metki jaką dostałem od Radka jestem bardzo zajarany możliwością wypróbowania tychże  :thumbsup:



#24 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 11 lut 2016 - 12:45

to i ja "metką" jestem zainteresowany....  :thumbsup:  dalej to w "Dilerskim" temacie :laugh:  :laugh:  :laugh:



#25 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29884 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 11 lut 2016 - 14:48

Proszę trzymać się tematu.



#26 marko30

marko30

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • Miejscowośćśląsk

Napisano 12 lut 2016 - 04:55

Jadę sobie autkiem do Sławna, a ponieważ zmienił mnie za kółkiem kolega to mogę sobie odwiedzić forum. A że człowiek w podróży lubi coś wrzucić na ruszt, to czytam co smakowitsze kawałki. Przyznam że chciałem strzelić byka bo byłem święcie przekonany że coś podobnego kiedyś popełniłem. A dodatkowo czytam że to starożytny przepis żydowski, a ja go miałem raczej z Kaukazu. No i mnie oświeciło że ja robiłem bastrume,( polecam ale zestawu ziół już nie pamiętam i cena polędwicy wołowej już nie ta) a nie pastrami. A swoją drogą to faktycznie trzeba by spróbować, ale czy nasza wołowinka podejdzie?



#27 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5509 postów

Napisano 12 lut 2016 - 07:55

To tak na marginesie jeszcze dodam że firma dilująca ziołem co to je mam zamiar nabyć ma także w swojej ofercie jakąś kompozycję posypkową właśnie do pastrami. Dzisiaj u nich będę to z ciekawości popytam, poczytam, może jakieś próbki będą mieli :) 



#28 IsraEli

IsraEli

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćTel Aviv

Napisano 16 gru 2016 - 17:40

Jadłem oryginał - rewelacja, ale uważam ,że Polskie koszerne wędliny są najlepsze na świecie, dostępna jest koszerna krakowska i oczywiście było pastrami, którego teraz szukać ze świeczką. Gdyby znalazł się producent dobrych koszernych wędlin  (poważny) zapewnię dystrybucje w EU/Israel/USA/Canada. Siłą Polski jest doskonały surowiec , jakość , idealne dobranie przypraw i.... tęsknota za "starym krajem". W Antwerpii sprzedaję słoik ćwikły razem z Gefilte Fish za 15 euro!!! Dlaczego? bo nikt nie potrafi zrobić takiej ćwikły jak Polacy i takiego Gefilte jak Polacy. Weźcie to sobie do serca bo czeka potężny rynek , który łatwo zapełnić. Oczywiście problemem jest stała kontrola meshgiyahów podczas produkcji co wiąże się z przestrzeganiem żydowskiego prawa czystości rytualnej - ale to  wszystko. Kto zdecyduje się pierwszy - zarobi bardzo duże pieniądze podbnie jak zrobili producenci serów, słodyczy czy ryb jak np King Oscar.  Podobnym rynkiem , choć mniej wymagającym jest rynek muzułmański - oni na prawdę robią konkretne zamówienia. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt. Pozdrawiam Eli


Użytkownik IsraEli edytował ten post 16 gru 2016 - 17:42


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#29 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29884 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 16 gru 2016 - 17:54

Widzę, że jednak będę musiał odszukać w moich archiwach przepisów koszernych i załozyć nowy temat. Juz dawno miałem to zrobić, ale ten brak czasu...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych