oshibby Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam,jestem laikiem, a moje pierwsze proby są nadzwyczaj udane. Mianowicie mięso po peklowaniu i krótkim suszeniu (bo niestety nikt nie wytrzymał) jest *cenzura* kruche - co jest oczywiście dla Nas atutem. Mięso jest surowe, a kruche i smaczne.Pytanie - jak to zrobiłem, że tak się stało? Co odpowiada za kruchość mięsa po peklowaniu. Nie podam narazie co i jak robiłem, by nie wprowadzać w błąd czy też nie sugerować odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Lutego 2016 mięso po peklowaniu i krótkim suszeniu (bo niestety nikt nie wytrzymał) jest *cenzura* kruche zjedliście surowe - zapeklowane? - może następnym razem trochę potrzymajcie w ciepłym dymie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oshibby Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) mięso po peklowaniu i krótkim suszeniu (bo niestety nikt nie wytrzymał) jest *cenzura* kruche zjedliście surowe - zapeklowane? - może następnym razem trochę potrzymajcie w ciepłym dymie Nikomu nic nie jest, a doprawione idealnie. Dodam, że nie lubię surowego mięsa, a te poprostu było jak nie surowe.Co do peklowania to muszę powiedzieć, że zrobiłem inaczej niż to się robi (jak już poczytałem). Leżało 5 dni w lodówce w tem 4*C, czasem zmniejszałem do 2*C.A odpowiedź na pytanie? Co sprawia, że mięso jest kruche? Edytowane 2 Lutego 2016 przez oshibby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Lutego 2016 A odpowiedź na pytanie? Co sprawia, że mięso jest kruche? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/806-kruchosc-miesa/ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oshibby Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Lutego 2016 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.