Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Piec chlebowy z betonu pumeksowego, ognioodpornego, zaprawy szamotowej,


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5497 postów

Napisano 09 lut 2016 - 12:06

A te włókna polipropylenowe to co to takiego?



#22 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7222 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 09 lut 2016 - 12:17

To takie "syntetyczne zbrojenie" Sławek dodaje się to np do presbetonu czy wylewek podłogowych maszynowych ;)



#23 rufi001

rufi001

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 09 lut 2016 - 16:24

To takie "syntetyczne zbrojenie" Sławek dodaje się to np do presbetonu czy wylewek podłogowych maszynowych ;)

dokładnie, wzmacja beton, ale przed chwilą się dowiedziałem że lepiej jednak tego nie dodawać a przynajmniej 5cm od bezpośredniego kontaktu z ogniem - ale można np zrobić 2 warstwy po 5cm na kopule, jedna z włóknem a druga bez.



#24 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3243 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 09 lut 2016 - 17:16

A te włókna polipropylenowe to co to takiego?

Poprawia smak wypieków   :D  



#25 muniek123

muniek123

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 82 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 09 lut 2016 - 18:57

muniek123, posiadasz jakieś doświadczenie z tym perlitem?

Tylko niewielkie w budownictwie.

Kopuła z betonu perlitowego (grubość ok 6cm) na to izolacja.

Perlit sam w sobie jest izolatorem. Przy budowie pieca do chleba potrzebujesz materiału, który będzie kumulował ciepło.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#26 paszeko

paszeko

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 501 postów
  • Miejscowośćruda slaska

Napisano 09 lut 2016 - 19:48

To ja się chyba w te lato troszkę z perlitem pobawię...

ja wole z zona :rolleyes:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych