Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa lisiecka wg. Kostka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#81 Franciszek G

Franciszek G

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 09 lut 2020 - 10:17

Przepis na oryginalną lisiecką
https://eur-lex.euro...026:0031:PL:PDF

#82 mikami

mikami

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 573 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 lut 2020 - 17:54

Przepis znany, tylko w tych rejestracjach produktów regionalnych często brakuje jakiś szczegółów.

 

W dodatku "oryginalność" takich przepisów bywa nieraz wątpliwa - vide rogale marcińskie na margarynie czy czeskie špekáčky z glutaminianem.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#83 Franciszek G

Franciszek G

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 11 lut 2020 - 06:37

Porównywałem ten przepis z zawartością reportażu z Gazety Krakowskiej i jest to samo. W którym miejscu jest ukryta część technologii to pojęcia nie mam. Robiłem wg tych proporcji i opisanej metodologii z niewielkimi odstępstwami i otrzymałem produkt lepszy, niż ten dostępny w sprzedaży, ale nie lepszy niż był dostępny 15 lat temu. Może porównywalny.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych