sverige2 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Marca 2022 A ja dziś Waldku i Grzesiu, też pokroiłem 2 kg. słoninki w drobną kostkę, słoninki oczywiście dobrze schłodzonej, oraz 3 cebule w kostkę, plus skórki z 4-ech jabłek, na pyszny, pachnący smaluszek ze skwareczkami. Dokonałem tego przy pomocy kupionego niedawno w zestawie 'Damascena", i dałem radę . Gotowy smaluszek pachnie i wygląda wspaniale, więc od razu na wstępie pożarłem kilka kromek domowego chlebka, z takimi ciepłymi, chrupiącymi osolonymi skwarkami, i skropionego ciekłym jeszcze smalcem. O smaku nie będę się wypowiadał .Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 5 Marca 2022 przy pomocy kupionego niedawno w zestawie 'Damascena", i dałem radę No noże też mieliśmy dobre ale upierdliwość i czas czynności . Może ktoś ma wypracowany szybszy patent? Nie wiem jakie wyniki by były z sitkiem o kwadratowych oczkach ? ale może to takie tylko marzenie... [Dodano: 05 mar 2022 - 16:14] Gotowy smaluszek pachnie Podpuszczacz Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Marca 2022 Waldku, Twój "patent z krajalnicą" do ciachania podmrożonej słoninki, uważam za więcej niż bardzo trafiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 5 Marca 2022 Nie wiem jakie wyniki by były z sitkiem o kwadratowych oczkach Są takie krajalnice ręczne do sałatki jarzynowej. Jednak rozmiar kostki jest chyba 10x10.W przemyśle stosuje się kostkarki i nieraz zastanawiałam się, jak one działają. Myślę o nich szczególnie wtedy, gdy kroję słoninę na kostki 5x5x5mm Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Marca 2022 Są takie krajalnice ręczne do sałatki jarzynowej No mam i elektryczną (przystawka)ale tylko ugotowane warzywa , jabłka. Słonina niestety nie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Marca 2022 Czy ktoś ma jakiś lepszy patent ? Patent, żaden. Cięcie na kutrze daje nieregularną kostkę.EAnna https://youtu.be/5lY3H_YtFMU Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Marca 2022 Niesamowita maszyna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamesisko Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Witam i o poradę pytam.20 kg mangalicy w soli leżało 2 lata..., w opakowaniu plastikowym - do żywności. Zasolona grubą warstwą soli.Dziś wyjąłem i .... i zapach i posmak plastiku jest straszny.Idzie to odratować czy do wyrzucenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 W zamrażarce ? czy tylko w soli , potraktuj to jako doświadczenie i lepiej wyrzuć . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamesisko Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Tylko w soli, słonina już w koszu ;/Czekam na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Miałem zasoloną słoninę ponad rok czasu i nie było takiego problemu, tyle że ja trzymałem ją w kamiennej beczułce i w lodówce.... ale więcej nie powtórzę eksperymentu ponieważ jak dla mnie to słonina lekko zalatywała zjełczałym tłuszczem Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamesisko Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 To co przyjdzie, zasolę na miesiąc i do wędzenia, potem w próżnię i zamrozić. Kiedyś tak robiłem i było super. Experymentów się zachciało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Tylko w soli, słonina już w koszu ;/ Bardzo dobra decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.