jac007 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Marca 2016 I po wędzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Marca 2016 I po wędzeniu. Ładnie to wszystko wygląda . Widać że dbasz o porządek i estetykę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Marca 2016 Spakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 24 Marca 2016 Spakowane.No i ładnie, na Święta wystarczy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Marca 2016 Tak na rozruszanie kości po świętach uwarzyłem piwko American Amber Ale 12 blg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Marca 2016 Piękne wyroby. U Ciebie wnuczek i u mnie syn pomaga. Ma swoje wirtualne krowy, niestety,ale ważne że doji, karmi i robi sery. No cóż ja w jego wieku niewiedzialem co to strach na wróble. Smutne ale prawdziwe. Tak to jest jak się nie ma rodziny na wsi. Teraz dzieci mądrzejsze i nie tylko w komputerach. Umie wszystkie czynności z wiązane z prod sera powtórzyć. Pozdr młodsze pokolenie i starsze niech przekazuje wiedzę młodszym. Jak to mowia czym skorupka za młodu....... Wyroby i parę z folią pomysłowy i na pewno wykorzystam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Marca 2016 Bardzo ladnie ,wszystko mi sie podoba :clap: , a najbardziej maly pomocnik , ja tez mam ale jest troche wiekszy , ale juz nastepnych 2 rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Moja nowa zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Siedem miesięcy leżakowania,warto było czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Moja nowa zabawka.Ładna a co to? Młynek do czosnku? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zapytałem autora tematu i urządzenia. Czekam na odpowiedź. Nie macie swoich tematów? Jest to maszynka do śrutowania słodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zapytałem autora tematu i urządzenia. Czekam na odpowiedź. Nie macie swoich tematów? Jest to maszynka do śrutowania słodu.Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Pomału robi się ciasno 100 l w różnym stopniu bulkania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Piwo czy wino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 4 Maja 2016 American Amber Ale 12blg zabutelkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Maja 2016 Klasa Panie, klasa.... ile teraz będzie dojrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Maja 2016 Klasa Panie, klasa.... ile teraz będzie dojrzewać? Około 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 10 Maja 2016 Miałem smaka na ciasto drożdżowe z rabarbarem więc upiekłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 11 Maja 2016 Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 11 Maja 2016 Miałem smaka na ciasto drożdżowe z rabarbarem więc upiekłem. Ale jestes wstreciuch. Takiego smaka mi zrobic, najlepsze ciasto bo ma kwasne owoce i do tego drozdzowe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 18 Maja 2016 Rogalik na kolacje upieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 29 Maja 2016 Zrobiłem dzisiaj trochę kiełbasy jutro wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 31 Maja 2016 Powędzone i spakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 1 Czerwca 2016 To ja tak odnośnie tego AAA, co myślisz o drugiej fermentacji tzw. cichej? opłaca się czy nie? Ja kilka warek zrobiłem na tygodniowej i butelkowanie ale kopyra na blogu strasznie to masakruje mówiąc że cicha musi być. Zrobiłem ostatnio lagera z kitu i tak: burzliwa poszła pięknie, zlałem na cichą i po tygodniu zabutelkowałem z dodatkiem 180g cukru na kit. Całość jeden dzień w pokojowej później do lodówki - stoi tam już jakięś 3 tygodnie i dalej coś nie tak z tymi drożdżami bo jak otworzyłem sztuke na spróbowanie to była słodka i wygazowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.