Skocz do zawartości

Moja mała masarnia i różne wyroby.


jac007

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 854
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Piękne wyroby. U Ciebie wnuczek i u mnie syn pomaga. Ma swoje wirtualne krowy, niestety,ale ważne że doji, karmi i robi sery. No cóż ja w jego wieku niewiedzialem co to strach na wróble. Smutne ale prawdziwe. Tak to jest jak się nie ma rodziny na wsi. Teraz dzieci mądrzejsze i nie tylko w komputerach. Umie wszystkie czynności z wiązane z prod sera powtórzyć. Pozdr młodsze pokolenie i starsze niech przekazuje wiedzę młodszym. Jak to mowia czym skorupka za młodu....... Wyroby i parę z folią pomysłowy i na pewno wykorzystam. Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

Zapytałem autora tematu i urządzenia. Czekam na odpowiedź. Nie macie swoich tematów?

 

 

 

Jest to maszynka do śrutowania słodu.

Dziękuję.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

 

 

Miałem smaka na ciasto drożdżowe z rabarbarem więc upiekłem.
 

 Ale jestes wstreciuch. Takiego smaka mi zrobic,  najlepsze ciasto bo ma kwasne owoce i do tego drozdzowe :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

To ja tak odnośnie tego AAA, co myślisz o drugiej fermentacji tzw. cichej? opłaca się czy nie? Ja kilka warek zrobiłem na tygodniowej i butelkowanie ale kopyra na blogu strasznie to masakruje mówiąc że cicha musi być. Zrobiłem ostatnio lagera z kitu i tak: burzliwa poszła pięknie, zlałem na cichą i po tygodniu zabutelkowałem z dodatkiem 180g cukru na kit. Całość jeden dzień w pokojowej później do lodówki - stoi tam już jakięś 3 tygodnie i dalej coś nie tak z tymi drożdżami bo jak  otworzyłem sztuke na spróbowanie to była słodka i wygazowana. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.