Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moja mała masarnia i różne wyroby.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
637 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ela K.

Ela K.

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 16 lut 2016 - 12:50

A tak masarnia zmienia się w warzelnie

Piękny obrazek :)



#22 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 22 lut 2016 - 09:15

Ser koryciński i oscypki przed i po wędzeniu.Załączony plik  SAM_0230.JPG   53,53 KB   78 Ilość pobrańZałączony plik  SAM_0247.JPG   56,26 KB   70 Ilość pobrańZałączony plik  SAM_0248.JPG   53 KB   71 Ilość pobrań



#23 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12480 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 22 lut 2016 - 10:15

Ser koryciński i oscypki przed i po wędzeniu.

 

 

Qrcze .......... jak malowane . :thumbsup: :clap: :clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam



#24 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 22 lut 2016 - 10:22

Śliczne, widać że już Wielkanoc się zbliża :)



#25 Kamil_1

Kamil_1

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1233 postów
  • Miejscowośćmazowieckie

Napisano 22 lut 2016 - 10:52

Ser koryciński i oscypki przed i po wędzeniu.

 

Piękne :clap: :clap: :clap:  :cool:

 

Powodzenia w dalszych poczynaniach :thumbsup:



#26 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 22 lut 2016 - 11:52

TAk wystrojone zdjecia i te serki,przypomnialo mi sie, ze  na wielkanoc kiedys pasche robilam. A serki naprawde jak malowane  :clap:



#27 filemonek

filemonek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 253 postów
  • MiejscowośćCiechanów

Napisano 23 lut 2016 - 08:44

Piękne serki



#28 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 lut 2016 - 20:58

Dzisiaj pobawiłem się z kaszanką.Załączony plik  WP_20160225_11_24_35_Pro.jpg   84,26 KB   61 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160225_11_24_50_Pro.jpg   75,33 KB   59 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160225_12_33_43_Pro.jpg   83,49 KB   61 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160225_13_18_01_Pro.jpg   105,72 KB   63 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160225_15_25_15_Pro.jpg   58,64 KB   63 Ilość pobrań



#29 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 25 lut 2016 - 21:05

Stół przykrywasz folią? dobry patent.  :cool:



#30 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 lut 2016 - 21:11

Stół przykrywasz folią? dobry patent.

 

Dużo mniej mycia.



#31 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3188 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 26 lut 2016 - 08:14

Fajna korbka przy nadziewarce.  :)



#32 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lut 2016 - 08:58

 Oryginalną  korbkę gdzieś mi wnuczek  schował. :D 



#33 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 26 lut 2016 - 10:22

Stół przykrywasz folią? dobry patent. 
 

 

To samo chciałem napisać!!

Dodatkowo prażenie kaszy w "garze"..... to też super patent! takiego wykorzystania tego sprzętu to nie brałem pod uwagę!!  :clap:  :clap:  a i kranik zastępczy też niczego sobie  :thumbsup:

 

a patent z folią na blacie..."ukradnę".... bo bardzo zmyślne to jest.. przecież trzeba sobie usprawniać pracę przecież  :cool:



#34 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lut 2016 - 13:09

To samo chciałem napisać!! Dodatkowo prażenie kaszy w "garze"..... to też super patent! takiego wykorzystania tego sprzętu to nie brałem pod uwagę!! :clap: :clap: a i kranik zastępczy też niczego sobie :thumbsup: a patent z folią na blacie..."ukradnę".... bo bardzo zmyślne to jest.. przecież trzeba sobie usprawniać pracę przecież :cool:

 

Kasza nie ma szans się przypalić bo to jest praktycznie garnek z płaszczem wodnym,sprawdza się też ten patent przy wyrobie sera.Kranik poprzedni przeciekał więc trzeba było zastosować  coś innego.



#35 Jasiust

Jasiust

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 227 postów
  • MiejscowośćKołobrzeg

Napisano 26 lut 2016 - 19:58

Mam podobny patent na parzenie kaszy z tym że w garze wewnętrznym odciołem uszy i zamiast nich zrobiłem uchwyty z drutu nierdzewnego. Teraz bez problemu wchodzi do środka a przykrywam  pokrywką od gara elektrycznego i nie mam tak dużo pary w pomieszczeniu.



#36 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lut 2016 - 16:45

Uwarzyłem dzisiaj 40l piwkaZałączony plik  WP_20160227_08_49_02_Pro.jpg   71,56 KB   51 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160227_08_50_56_Pro.jpg   24,28 KB   50 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160227_10_30_35_Pro.jpg   67,54 KB   54 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160227_11_49_57_Pro.jpg   72,25 KB   52 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160227_15_53_07_Pro.jpg   72,37 KB   56 Ilość pobrań



#37 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 27 lut 2016 - 17:43

Ser koryciński i oscypki przed i po wędzeniu.attachicon.gifSAM_0230.JPGattachicon.gifSAM_0247.JPGattachicon.gifSAM_0248.JPG

Po założeniu siatki na sery wnioskuję że jesteś - PERFEKCJONISTĄ :)



#38 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 27 lut 2016 - 17:57

Ile czasu zajmuje Ci w takim garze doprowadzenie brzęczki do wrzenia? 



#39 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lut 2016 - 18:24

Nie mierzyłem ,ale po odfiltrowaniu  około 5 litrów wlewam je do gara i zaczynam grzanie.



#40 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1209 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 12 mar 2016 - 11:09

 Wnuczek pomału zaczyna się uczyć ,   mielonka   drobiowa z kurczaka.Załączony plik  WP_20160308_10_23_56_Pro.jpg   59,62 KB   52 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160308_10_24_07_Pro.jpg   72,86 KB   55 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160308_10_24_17_Pro.jpg   76,21 KB   53 Ilość pobrańZałączony plik  WP_20160312_07_47_23_Pro.jpg   76,57 KB   53 Ilość pobrań






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych