Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Marca 2016 Madzia chlebek na 6-tkę . Ja od dwóch miesięcy piekę też swój chlebek - pełnoziarnisty na zakwasie z ziarnami ..z czarnuszką ,dynia i słonecznikiem. W ten weekend miałam gości z Drezna i się zajadali moim chlebem. Niedługo wstawię fotki swojej produkcji . Dziękuję za pochwały Czekam na przepis na Twój chlebek, wkręcam się powoli i chyba niedługo codziennie będę piekła coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Marca 2016 Madzia jak Ciebie poznałam to już Twoje chlebki były rewelacyjnie dobre. To ja się mogę od Ciebie uczyć . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Marca 2016 Madzia jak Ciebie poznałam to już Twoje chlebki były rewelacyjnie dobre. To ja się mogę od Ciebie uczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Marca 2016 Madziu chlebki super Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Marca 2016 Magda moge Cie tylko pochwalic :clap: , bo chlebek wyszedl bardzo ladny :clap: , z tym zakwasem mozesz piec bez foremek , bo sie nie rozleje ( jezeli zrobilas tak jak w moim przepisie), pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Magda moge Cie tylko pochwalic :clap: , bo chlebek wyszedl bardzo ladny :clap: , z tym zakwasem mozesz piec bez foremek , bo sie nie rozleje ( jezeli zrobilas tak jak w moim przepisie), pozdrawiam serdecznie. Eli55 dziękuję za pochwały, a co do foremek to ja na razie czuję się z nimi bezpieczniej Jak już opanuję zakwas to przejdę na wyższy poziom - bezforemkowy Madziu chlebki super No ba http://www.sherv.net/cm/emoticons/yellow-hd/cool-gum-smiley-emoticon.gif Edytowane 17 Marca 2016 przez Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Marca 2016 Elu a masz jakis specjalny zakwas ? jak co podzel sie przepisem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Marca 2016 Elu a masz jakis specjalny zakwas ? jak co podzel sie przepisem. Electra to zakwas na mące Manitoba i robi się go z woda gazowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Marca 2016 a wiesz jak ? czy taki sam proces jak innego zakwasu? manitoba stoi woda gazowana tyz jest .A chlebek zacny to bym poexperymentowala z czyms innym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Marca 2016 Zasada taka sama, Ela powiedziała mi że mam ten zakwas dokarmiać 1x w tygodniu dodając tyle maki manitoby co waga zakwasu i powoli 70g wody gazowanej. Trzeba go wyrabiać w robocie ( ja robię to ręcznie). Musi być gładki i taki aby można było zrobić na nim nożem krzyżyk. Zakwas stoi w lodówce i dokarmiam go dzień przed użyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 17 Marca 2016 dzieki to bede miala juz 3 sloiki z zakwasem w domu bo mam zytni pszenny i teraz bede miala kolejny.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Marca 2016 dzieki to bede miala juz 3 sloiki z zakwasem w domu bo mam zytni pszenny i teraz bede miala kolejny.. Mi właśnie wyrasta chlebek na żytnim, ciekawe czy od wczoraj moja dobra passa trwa, czy znowu wyjdzie mi zakalec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Marca 2016 ja moj na zakwasie zytnim z ziarnami pieke 70 min a pozniej jeszcze odpoczywa 15 min w piekraniku otwartym ,i nie mialam zakalca jeszcze ani razu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Marca 2016 Sukces prawie odniesiony Zakalca nie ma, chlebek pyszny i wilgotny. Tylko keksówka za duża Musze skoczyć jutro po mniejszą. Poza tym polecam ten chlebek. Na zakwasie żytnim, z mąki żytniej jasnej i pszennej chlebowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Września 2016 Dawno nic nie piekłam więc z racji tego, że już jada do nas goście postanowiłam ukręcić chlebek. Taki zwykły, pszenno-żytni z siemieniem, dynią i słonecznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Września 2016 Ciasto na chleb widze, ale chlebus gdzie ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Września 2016 Rozszedł się zanim zdążył wystygnąć... :) Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Września 2016 To teraz musisz zrobic drugi do zdjecia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Listopada 2016 https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/de9713aa8d7a86d6c2c8caabf11c7d3f.jpg Szarlotkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 17 Listopada 2016 Magda , ja wlasnie jablka robilam i sie zastanawialam czy szrlotki nie zrobic. NA jakim ciescie robisz? Kruchyn czy polkruchym? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 17 Listopada 2016 Szarlotka smakowicie wyglada, rozkrojona już ? A co z chlebami ostatnio mało twoich wypieków Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Listopada 2016 SIVON -chleby to juz dzień powszedni ale szarloteczka mniamniusia:) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 17 Listopada 2016 Szarlotka smakowicie wyglada, rozkrojona już ? A co z chlebami ostatnio mało twoich wypieków Z chlebkami ostatnio miałam przerwę, bo brak czasu ale planuję niedługo wrócić do pieczenia. A szarlotki już prawie nie ma SIVON -chleby to juz dzień powszedni ale szarloteczka mniamniusia:)Na pewno nie tak pyszna jak serniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Listopada 2016 A ja nie znalazlam czasu , aby swojej szarlotki upiec Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 18 Listopada 2016 Magda , ja wlasnie jablka robilam i sie zastanawialam czy szrlotki nie zrobic. NA jakim ciescie robisz? Kruchyn czy polkruchym?Aniu, ja mieszam krupczatke że zwykła mąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.