ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Listopada 2016 Ale czy dajesz proszek do pieczenia, jaja czy tylko zoltka, JAk mozesz podaj mi sklad.JA jablka przesmazam z maslem, wtedy do ciasta trzymaja wilgoc i ksztalt w jakim chce, chociaz tez mam i takie w soku , te drugie juz sie rozsypuja. Jednak czasem musze i takie wziac do ciasta (zyczenia ludzi jedzacych , bo dla niektorych maslo to tluszcz ktory moze im zaszkodzic , no ale to juz ich decyzja; ja bym sie bardziej bala tego cukru w ciescie ).Pozdrawiam, Anna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Listopada 2016 Jak miesza to robi ciasto pół kruche ... Cukier szkodliwy ... tłuszcz szkodliwy ... może nori będzie ok Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Listopada 2016 Roger, wiesz, to kiedys dziewczyna przyszla do restauracji, chciala zamowic cos i wymienila kelnerce: zeby nie bylo, tluszczu, nie bylo cukru, nie bylo nabialu i bylo niskokaloryczne. Kelnerka powiedziala ,ze ma cos takiego. Przyniosla jej szklanke wody Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Listopada 2016 Ja jabłka na ciasto kładę w całości tzn pokrojone w ósemki - w sezonie śliwkowym kładę ósemkę ,czy ćwiartkę jabłuszka i połówkę śliwki i tak na przemian jak mam rodzynki ,czy żurawinę to też tam dosypuję [wersja wykwintna] Posypuję leciutko cynamonem.Ubijam pianę z 5 białek i szkl cukru i dodaję 2 kiślę . Po wymieszaniu wykładam na jabłka i śliwki . Na pianę ścieram ciasto na grubej tarce wyjęte z zamrazarki.Piekę ok. 50 min-temp. 180 stopni.Na ciasto3 szkl mąki [2 zwykłej + 1 krupczatki]5 żółtek1 kostka masła lub margaryny1/2 szkl cukru2 Łyżki śmietany1 Łyżka proszku do pieczeniacukier waniliowyCałośc siekam nożem i krótko wyrabiamWkładam do zamrażarki dzieląc na 2 częsci -[jedną większą na spód ciasta i mniejszą część na wierzch Zamrożone ciasto ścieram na tarce na wysmarowaną blaszkę ciasto lekko posypuję bułką tartą i układam owoce. i dalej jak wyzejSmacznego! Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Listopada 2016 Ale czy dajesz proszek do pieczenia, jaja czy tylko zoltka, JAk mozesz podaj mi sklad.JA jablka przesmazam z maslem, wtedy do ciasta trzymaja wilgoc i ksztalt w jakim chce, chociaz tez mam i takie w soku , te drugie juz sie rozsypuja. Jednak czasem musze i takie wziac do ciasta (zyczenia ludzi jedzacych , bo dla niektorych maslo to tluszcz ktory moze im zaszkodzic , no ale to juz ich decyzja; ja bym sie bardziej bala tego cukru w ciescie ).Pozdrawiam, Anna Aniu, korzystałam z tego przepisu: http://domowesmakolyki.blogspot.com/2016/01/szarlotka.html?spref=fbtylko lekko go zmodyfikowałam Roger, wiesz, to kiedys dziewczyna przyszla do restauracji, chciala zamowic cos i wymienila kelnerce: zeby nie bylo, tluszczu, nie bylo cukru, nie bylo nabialu i bylo niskokaloryczne. Kelnerka powiedziala ,ze ma cos takiego. Przyniosla jej szklanke wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 19 Listopada 2016 kiedys dziewczyna przyszla do restauracji, chciala zamowic cos i wymienila kelnerce: zeby nie bylo, tluszczu, nie bylo cukru, nie bylo nabialu i bylo niskokaloryczne. Kelnerka powiedziala ,ze ma cos takiego. Przyniosla jej szklanke wody To ja znam jeszcze inną wersje : dziewczyna mówi , że bez tego i tamtego i pyta się kelnerki to co mi pani w takim razie zaproponuje a kelnera odpowiada, no to w takim razie proponuję zmienić lokal . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 19 Listopada 2016 Aniu, korzystałam z tego przepisu: http://domowesmakoly...a.html?spref=fbtylkolekko go zmodyfikowałam Zupelnie zapomnialam o ciescie scieranym , pamietam moja kuzynka takie robila. Co do jablek ,zrobdruga wersje z vanilla bez cynamonu, tez smaczne ( moja przyjaciolka nienawidzi cynamonu i dlatego tak czasem pieke, jak wiem ze przyjedzie) o ja znam jeszcze inną wersje : dziewczyna mówi , że bez tego i tamtego i pyta się kelnerki to co mi pani w takim razie zaproponuje a kelnera odpowiada, no to w takim razie proponuję zmienić lokal . Tez dobre Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 19 Listopada 2016 Aniu, korzystałam z tego przepisu: http://domowesmakoly...a.html?spref=fbCzyli ciasto półkruche. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.