Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Piec chlebowy opalany drewnem w domu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 pablo__88

pablo__88

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 11 postów
  • MiejscowośćBytów

Napisano 17 mar 2016 - 18:13

Mechaniczny wyciąg spalinowy zamontowany na kominie nie załatwił by sprawy??



#22 Pacan Wojciech

Pacan Wojciech

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2539 postów
  • MiejscowośćOPOLE

Napisano 17 mar 2016 - 18:24

Myślę że chcesz uzyskac piec , dasz wyciag kominowy jak w przemysłowych kotłowniach , skąd wezmiesz profesjonalen materiały, da sie kupić ale  ceny sa b.wysokie , zastanwiam sie czy  takie palenisko nie podlega potem przepisom budowlanymi dozoru technicznego - mimo ze jest na prywatnym terenie . Pozdrawiam



#23 pablo__88

pablo__88

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 11 postów
  • MiejscowośćBytów

Napisano 20 mar 2016 - 20:02

Jak sprawdzają się takie wyciagi?

 

http://www.tapis.pl/...iagu-spalin.htm



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#24 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • **VIP**
  • 1456 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 21 mar 2016 - 06:41

Problem nie jest w ciągu komina i nie szukajmy tu problemów. Problem jest o wiele poważniejszy. Komin systemowy ma odporność pracy do 650 stopni i nie może być narażony na bezpośredni kontakt z ogniem. W takim piecu komin fi 200 zapewne pociągnie przy umiejętnym paleniu. Jeśli droga przebytego ognia do komina od paleniska będzie zbyt krótka to ulegnie on nam zniszczeniu. Popęka i się zblaszkuje. . Z racji wykonywanych zajęć widziałem już wiele kominów systemowych  które uległy zniszczeniu.   Najlepszy do takich prac był by komin murowany z pełnej cegły.


Użytkownik januszfeniks edytował ten post 21 mar 2016 - 06:44





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych