Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

biały osad po gotowaniu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Switala18

Switala18

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 82 postów
  • MiejscowośćŻnin

Napisano 27 lut 2016 - 18:31

Witam
Zrobiłem sobie kiełbaskę, sparzyłem i zamroziłem. Teraz po ugotowaniu(podgrzaniu)
w garnku na dnie widać biały osad. Chciał bym się dowiedzieć co to za osad

#2 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13950 postów

Napisano 27 lut 2016 - 21:47

Jak parzyłeś przy produkcji miałeś osad?



#3 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 27 lut 2016 - 23:26

Daj wodę do przebadania .



#4 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4249 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 28 lut 2016 - 00:15

Zrobiłem sobie kiełbaskę,
 

Jaka..? Moze biala, moze wedzona..?

Jakis sklad..?  :)



#5 Switala18

Switala18

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 82 postów
  • MiejscowośćŻnin

Napisano 28 lut 2016 - 09:43

Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam. Przy parzeniu po wykonaniu produktu to nie sprawdzałem poniewaz wodę wylewam.

#6 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27002 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 lut 2016 - 09:50

Ugotuj samą wodę i zobaczysz, czy to wina wody.


Postaraj się w tym samym garnku, w którym parzysz.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#7 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4249 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 28 lut 2016 - 13:27

Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam.

Jak robie biala oraz ja parze, to powstaje mi lekka szumowina ktora potem opada na dno garnka i powstaje osad, a jak wedzona parzona to woda jest zawsze klarowna..

Przynajmniej u mnie.. :)  






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych