Skocz do zawartości

biały osad po gotowaniu


Switala18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem sobie kiełbaskę, sparzyłem i zamroziłem. Teraz po ugotowaniu(podgrzaniu)

w garnku na dnie widać biały osad. Chciał bym się dowiedzieć co to za osad

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak parzyłeś przy produkcji miałeś osad?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam.

Jak robie biala oraz ja parze, to powstaje mi lekka szumowina ktora potem opada na dno garnka i powstaje osad, a jak wedzona parzona to woda jest zawsze klarowna..

Przynajmniej u mnie.. :)  

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.