EAnna Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 9 Marca 2016 2łyżeczki octu, Jaką funkcję pełni ocet?Zaciekawił mnie ten składnik Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 9 Marca 2016 Dodając ocet chlebek trąca smakiem jakby był na zakwasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 9 Marca 2016 Miro .Kiedyś często korzystałem z przepisów tej Pani.Spróbuj a nie będziesz zawiedziony--.niemiecki i ukraiński palce lizać. http://www.mojewypieki.com/post/niemiecki-wiejski-chleb-zytnio-pszenny-na-zakwasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 9 Marca 2016 oto one.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Dodając ocet chlebek trąca smakiem jakby był na zakwasie.Po co ?, przepraszam, że pytam ... jakby .... Edytowane 9 Marca 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 9 Marca 2016 A nie wiem....tak dla smaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 9 Marca 2016 Czyli taki prawdziwy, Twój chleb jest tak naprawdę nieprawdziwy. Czyż nie ? Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Marca 2016 Chlebem mogę się pochwalić: ale bułeczki niestety ...... i pomyśleć, że starczyło tylko pięć minut nieuwagi. Na szczęście doły bułek można jeść.Chociaż tyle. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 Marca 2016 bulki.jpg Na szczęście doły bułek można jeść.Tylko na niedzielę się postaraj, żeby całe dało się zjeść. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) doły bułek można jeść.Rozbawiony do łez, pozdrawiam Chlebek cacy. [Wcześniej tnij, wcześniej sadzaj do pieca (z mniejszym rozrostem) ]Znajdź gdzieś temat o oczkowaniu kęsów. Duża pomoc w rozpoznaniu czasu wsadu. Edytowane 9 Marca 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 9 Marca 2016 Na szczęście doły bułek można jeść.Chociaż tyle. Wczesny Miro Zbój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 9 Marca 2016 Czyli taki prawdziwy, Twój chleb jest tak naprawdę nieprawdziwy. Czyż nie ? Wiesz...chleb jest tak dobry, że grzech oszukaństwa mam odpuszczony. Ps. Z prezentowanych jednego już nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 9 Marca 2016 Z prezentowanych jednego już nie ma.... Smacznego, tym niemniej stara prawda głosi, że gorące pieczywo wywala wątrobę . Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 9 Marca 2016 Czego od nich chcesz? Swojskie! Jak ja upiekłem, to nawet gwoździe nie dało się wbić! kaczki nie chciały jeść! a żona takim wzrokiem patrzyła na mnie... jakoż przeżyłem! :cry: Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) :clap: Niczego nie chcę, tak się tylko przekomarzam. Pozdrawiam. Edytowane 9 Marca 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 9 Marca 2016 Wczesny Miro Zbój. Dokładnie!Wczesny Zbój Madej w wersji bułkowej...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 9 Marca 2016 Jak ja upiekłem, to nawet gwoździe nie dało się wbić! kaczki nie chciały jeść! a żona takim wzrokiem patrzyła na mnie... jakoż przeżyłem @Papcio, Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 9 Marca 2016 Tylko na niedzielę się postaraj, żeby całe dało się zjeść. Jaką niedzielę?Chleb jutro zniknie to się nowy upiecze z bułeczkami.... tylko teraz górnej grzałki nie zobaczą! Miro .Kiedyś często korzystałem z przepisów tej Pani.Spróbuj a nie będziesz zawiedziony--.niemiecki i ukraiński palce lizać. http://www.mojewypieki.com/post/niemiecki-wiejski-chleb-zytnio-pszenny-na-zakwasieDzięki .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 9 Marca 2016 Jaką niedzielę?Najbliższą. Coś do bułek ze zlotu mogę zostawić. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 9 Marca 2016 [Wcześniej tnij, wcześniej sadzaj do pieca (z mniejszym rozrostem) ] Znajdź gdzieś temat o oczkowaniu kęsów. Duża pomoc w rozpoznaniu czasu wsadu. Mógłbyś coś więcej napisać?Chętnie się podszkolę.... Coś do bułek ze zlotu mogę zostawić. Spokojna Twoja rozczochrana ....podszkolę się! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 9 Marca 2016 Dzisiaj w pracy robiłem swoje a syn inwestora pod moim skromnym okiem robił bułeczki wg mojego tak mi się wydaje eksperymentu na wodzie z ogórków. Ponoć jedna została dla mnie. Jedna z 15-u! No i Mirka wzięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 9 Marca 2016 Ogólnie dość o rozroście :Jeśli kęs ciasta poddaje się lekkiemu naciskowi palca i w cieście pozostaje ślad, z lekkim, naprawdę lekkim "sprężynowaniem" uznajemy, że gara, rozrost jest ok do cięcia, - jeśli zgodnie z recepturą ma nastąpić. Odstawiamy dalej na krótki czas do dojrzenia kęsa .. Na powierzchni ciasta, pojawią się malutkie ślady po uchodzącym do otoczenia dwutlenkiem węgla. To oczka. Znak, że już czas. Najwyższy czas. Za chwilę może być za późno. Cała frajda z trafieniem w garę . Pozdrawiam.Pieczenie to tyle radości. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Dzisiaj w pracy robiłem swoje a syn inwestora pod moim skromnym okiem robił bułeczki wg mojego tak mi się wydaje eksperymentu na wodzie z ogórków Gdzieś jest przepis? Jak nie to poproszę. No i Mirka wzięło... Na całego.Pieczenie chleba, to straszna frajda.....zwłaszcza jak wyjdzie. A ten mi chyba coraz lepiej wychodzi. Pieczenie to tyle radości.Dzięki za wyjaśnienie. Edytowane 9 Marca 2016 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 9 Marca 2016 Mirek proszę Cię bardzo: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11238-withereggie-może-mi-się-upiecze/?p=480581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 9 Marca 2016 Składniki:500g mąki pszennej 650, ja zmieszałem z żytnią 50/5030g roztopionego masła10g soli2 łyżki cukru25g świeżych lub 7g suchych drożdży30ml wody250ml wody z ogórków kiszonych30ml oliwy/oleju Mieszam jak leci, czy jest jakiś myk? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.