EAnna Posted March 9, 2016 Report Share #51 Posted March 9, 2016 2łyżeczki octu, Jaką funkcję pełni ocet?Zaciekawił mnie ten składnik Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483487 Share on other sites More sharing options...
ab48 Posted March 9, 2016 Report Share #52 Posted March 9, 2016 Dodając ocet chlebek trąca smakiem jakby był na zakwasie. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483492 Share on other sites More sharing options...
oluska Posted March 9, 2016 Report Share #53 Posted March 9, 2016 Miro .Kiedyś często korzystałem z przepisów tej Pani.Spróbuj a nie będziesz zawiedziony--.niemiecki i ukraiński palce lizać. http://www.mojewypieki.com/post/niemiecki-wiejski-chleb-zytnio-pszenny-na-zakwasie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483495 Share on other sites More sharing options...
ab48 Posted March 9, 2016 Report Share #54 Posted March 9, 2016 oto one.... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483501 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #55 Posted March 9, 2016 (edited) Dodając ocet chlebek trąca smakiem jakby był na zakwasie.Po co ?, przepraszam, że pytam ... jakby .... Edited March 9, 2016 by andym Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483507 Share on other sites More sharing options...
ab48 Posted March 9, 2016 Report Share #56 Posted March 9, 2016 A nie wiem....tak dla smaka. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483513 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #57 Posted March 9, 2016 Czyli taki prawdziwy, Twój chleb jest tak naprawdę nieprawdziwy. Czyż nie ? Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483515 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #58 Posted March 9, 2016 Chlebem mogę się pochwalić: ale bułeczki niestety ...... i pomyśleć, że starczyło tylko pięć minut nieuwagi. Na szczęście doły bułek można jeść.Chociaż tyle. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483516 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted March 9, 2016 Report Share #59 Posted March 9, 2016 bulki.jpg Na szczęście doły bułek można jeść.Tylko na niedzielę się postaraj, żeby całe dało się zjeść. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483517 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #60 Posted March 9, 2016 (edited) doły bułek można jeść.Rozbawiony do łez, pozdrawiam Chlebek cacy. [Wcześniej tnij, wcześniej sadzaj do pieca (z mniejszym rozrostem) ]Znajdź gdzieś temat o oczkowaniu kęsów. Duża pomoc w rozpoznaniu czasu wsadu. Edited March 9, 2016 by andym Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483518 Share on other sites More sharing options...
tier Posted March 9, 2016 Report Share #61 Posted March 9, 2016 Na szczęście doły bułek można jeść.Chociaż tyle. Wczesny Miro Zbój. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483519 Share on other sites More sharing options...
ab48 Posted March 9, 2016 Report Share #62 Posted March 9, 2016 Czyli taki prawdziwy, Twój chleb jest tak naprawdę nieprawdziwy. Czyż nie ? Wiesz...chleb jest tak dobry, że grzech oszukaństwa mam odpuszczony. Ps. Z prezentowanych jednego już nie ma.... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483520 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #63 Posted March 9, 2016 Z prezentowanych jednego już nie ma.... Smacznego, tym niemniej stara prawda głosi, że gorące pieczywo wywala wątrobę . Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483522 Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted March 9, 2016 Report Share #64 Posted March 9, 2016 Czego od nich chcesz? Swojskie! Jak ja upiekłem, to nawet gwoździe nie dało się wbić! kaczki nie chciały jeść! a żona takim wzrokiem patrzyła na mnie... jakoż przeżyłem! :cry: Quote W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483523 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #65 Posted March 9, 2016 (edited) :clap: Niczego nie chcę, tak się tylko przekomarzam. Pozdrawiam. Edited March 9, 2016 by andym Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483525 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #66 Posted March 9, 2016 Wczesny Miro Zbój. Dokładnie!Wczesny Zbój Madej w wersji bułkowej...... Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483533 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 9, 2016 Report Share #67 Posted March 9, 2016 Jak ja upiekłem, to nawet gwoździe nie dało się wbić! kaczki nie chciały jeść! a żona takim wzrokiem patrzyła na mnie... jakoż przeżyłem @Papcio, Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483534 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #68 Posted March 9, 2016 Tylko na niedzielę się postaraj, żeby całe dało się zjeść. Jaką niedzielę?Chleb jutro zniknie to się nowy upiecze z bułeczkami.... tylko teraz górnej grzałki nie zobaczą! Miro .Kiedyś często korzystałem z przepisów tej Pani.Spróbuj a nie będziesz zawiedziony--.niemiecki i ukraiński palce lizać. http://www.mojewypieki.com/post/niemiecki-wiejski-chleb-zytnio-pszenny-na-zakwasieDzięki .... Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483537 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted March 9, 2016 Report Share #69 Posted March 9, 2016 Jaką niedzielę?Najbliższą. Coś do bułek ze zlotu mogę zostawić. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483541 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #70 Posted March 9, 2016 [Wcześniej tnij, wcześniej sadzaj do pieca (z mniejszym rozrostem) ] Znajdź gdzieś temat o oczkowaniu kęsów. Duża pomoc w rozpoznaniu czasu wsadu. Mógłbyś coś więcej napisać?Chętnie się podszkolę.... Coś do bułek ze zlotu mogę zostawić. Spokojna Twoja rozczochrana ....podszkolę się! Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483542 Share on other sites More sharing options...
withereggie Posted March 9, 2016 Report Share #71 Posted March 9, 2016 Dzisiaj w pracy robiłem swoje a syn inwestora pod moim skromnym okiem robił bułeczki wg mojego tak mi się wydaje eksperymentu na wodzie z ogórków. Ponoć jedna została dla mnie. Jedna z 15-u! No i Mirka wzięło... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483547 Share on other sites More sharing options...
andym Posted March 9, 2016 Report Share #72 Posted March 9, 2016 Ogólnie dość o rozroście :Jeśli kęs ciasta poddaje się lekkiemu naciskowi palca i w cieście pozostaje ślad, z lekkim, naprawdę lekkim "sprężynowaniem" uznajemy, że gara, rozrost jest ok do cięcia, - jeśli zgodnie z recepturą ma nastąpić. Odstawiamy dalej na krótki czas do dojrzenia kęsa .. Na powierzchni ciasta, pojawią się malutkie ślady po uchodzącym do otoczenia dwutlenkiem węgla. To oczka. Znak, że już czas. Najwyższy czas. Za chwilę może być za późno. Cała frajda z trafieniem w garę . Pozdrawiam.Pieczenie to tyle radości. Quote Pozdrawiam, Andrzej Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483553 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #73 Posted March 9, 2016 (edited) Dzisiaj w pracy robiłem swoje a syn inwestora pod moim skromnym okiem robił bułeczki wg mojego tak mi się wydaje eksperymentu na wodzie z ogórków Gdzieś jest przepis? Jak nie to poproszę. No i Mirka wzięło... Na całego.Pieczenie chleba, to straszna frajda.....zwłaszcza jak wyjdzie. A ten mi chyba coraz lepiej wychodzi. Pieczenie to tyle radości.Dzięki za wyjaśnienie. Edited March 9, 2016 by miro Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483554 Share on other sites More sharing options...
withereggie Posted March 9, 2016 Report Share #74 Posted March 9, 2016 Mirek proszę Cię bardzo: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11238-withereggie-może-mi-się-upiecze/?p=480581 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483557 Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2016 Author Report Share #75 Posted March 9, 2016 Składniki:500g mąki pszennej 650, ja zmieszałem z żytnią 50/5030g roztopionego masła10g soli2 łyżki cukru25g świeżych lub 7g suchych drożdży30ml wody250ml wody z ogórków kiszonych30ml oliwy/oleju Mieszam jak leci, czy jest jakiś myk? Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12753-pieczemy-chleb-dyskusja/page/3/#findComment-483559 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.