krzys59 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2016 WitamPrzymierzałem się do wędzenia w sobotę, ale coś zapowiadają nieładną pogodę, deszcz. Wędzarnię mam przenośną, z elektrycznym grzaniem, z dymogeneratorem. I nie przepadam za wędzeniem w deszczu, ani to przyjemne, ani bezpieczne (prąd). Niestety mięso się pekluje już 6 dobę, skład solanki dobrany wg. tabeli, planowałem na jutro wyjęcie, powiązanie i zostawienie do ociekania do soboty, a rano wędzenie. Prognozy są mało optymistyczne, i chciałbym odwlec wędzenie, do wtorku. Wcześniej nie dam rady.Poradźcie mi co zrobić. W solance nie chcę zostawiać (wprawdzie w lodówce i nic się nie dzieje, ale będzie za słone). W sobotę może będzie padać a może jednak da się wędzić, więc tak czy inaczej bym chciał przygotować w piątek mięsko. Czy dobrym pomysłem będzie przygotowanie wszystkiego w piątek, a jak się nie da wędzić to bym wrzucił do lodówki i poczekał do wtorku. Ale czy nie zepsuję sobie surowca? Wydaje mi się, że nie powinno się nic stać, ale wolę zapytać. Do tej pory jak zapeklowałem to wędziłem, ale coś nie mam teraz ochoty na zabawę w deszczu.PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Marca 2016 Wyciągnąłbym z solanki, wrzucił w siatki i do lodówki.Może masz komorę 0C, to wtedy byłoby idealnie, tam dać mięso. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odyn06 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2016 W sobotę w Dobczycach padać nie będzie.Tak mówi norweska prognoza ys.no.Zatem - do roboty. W sobotę w Dobczycach padać nie będzie.Tak mówi norweska prognoza ys.no.Zatem - do roboty. Przepraszam - literówkayr.no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys59 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Marca 2016 po norwesku nic nie rozumiem, ale z obrazków wynika, ze masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odyn06 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Marca 2016 po norwesku nic nie rozumiem, ale z obrazków wynika, ze masz rację Z mojego doświadczenia wynika, że norweska pogodynka jest lepsza od niemieckich.Bardziej obiektywna.Tedy - w dym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanta Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 ja kiedyś zamroziłam zapeklowane mięso konkretnie żeberka, po miesiącu w zamrażarce zawiozłam do brata, on uwędził i było rewelacyjne, mrożenie nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.