Maxell Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Maja 2019 Przypomniał mi się taki kawałek: Co robi knur na zamku? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Maja 2019 czy da się odróżnić półtuszę jak się kupuje czy to świnki od knura (samca) Da się. Prosty test polega na dość mocnym podgrzaniu ( ciepło z zapalniczki, patelni ) kawałka tłuszczu z mięsem i jego powąchaniu. Jeśli pachnie dziwnie tj. moczem, inaczej niż zapach mięsa wówczas nabieramy wątpliwości. Kolejny krok, patelnia większy kawałek mięsa , plaster 3x3x cm i smażymy pod przykryciem przez okres 2-3 minuty i szybko podnosimy pokrywę. Jeśli pachnie inaczej niż smażony świeży boczek wówczas nie kupujemy.Warto wcześniej zrobić próby smażenia mięsa by móc zapamiętać właściwy zapach mięsa.Odnoście "cycków". Maciora będzie miała dłuższe i większe sutki niż świnka ponadto będą widoczne na przekroju w pachwinie gruczoły mleczne. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.