Jump to content

Recommended Posts

:D Przypomniał mi się taki kawałek: Co robi knur na zamku? :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 

 

czy da się odróżnić półtuszę jak się kupuje czy to świnki od knura (samca)

Da się. Prosty test polega na dość mocnym  podgrzaniu ( ciepło z zapalniczki, patelni ) kawałka tłuszczu z mięsem i jego powąchaniu. Jeśli pachnie dziwnie tj. moczem, inaczej niż zapach mięsa wówczas nabieramy wątpliwości. Kolejny krok, patelnia większy kawałek mięsa , plaster 3x3x cm i smażymy pod przykryciem przez okres 2-3 minuty i szybko podnosimy pokrywę. Jeśli pachnie inaczej niż smażony świeży boczek wówczas nie kupujemy.

Warto wcześniej zrobić próby smażenia mięsa by móc zapamiętać właściwy zapach mięsa.

Odnoście "cycków". Maciora będzie miała dłuższe i większe sutki niż świnka ponadto będą widoczne na przekroju w pachwinie gruczoły mleczne.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.