Maxell Posted May 6, 2019 Report Share #26 Posted May 6, 2019 Przypomniał mi się taki kawałek: Co robi knur na zamku? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12839-r%C3%B3%C5%BCnica-mi%C4%99dzy-mi%C4%99sem-macior-a-wieprzy/page/2/#findComment-630805 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted May 6, 2019 Report Share #27 Posted May 6, 2019 czy da się odróżnić półtuszę jak się kupuje czy to świnki od knura (samca) Da się. Prosty test polega na dość mocnym podgrzaniu ( ciepło z zapalniczki, patelni ) kawałka tłuszczu z mięsem i jego powąchaniu. Jeśli pachnie dziwnie tj. moczem, inaczej niż zapach mięsa wówczas nabieramy wątpliwości. Kolejny krok, patelnia większy kawałek mięsa , plaster 3x3x cm i smażymy pod przykryciem przez okres 2-3 minuty i szybko podnosimy pokrywę. Jeśli pachnie inaczej niż smażony świeży boczek wówczas nie kupujemy.Warto wcześniej zrobić próby smażenia mięsa by móc zapamiętać właściwy zapach mięsa.Odnoście "cycków". Maciora będzie miała dłuższe i większe sutki niż świnka ponadto będą widoczne na przekroju w pachwinie gruczoły mleczne. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12839-r%C3%B3%C5%BCnica-mi%C4%99dzy-mi%C4%99sem-macior-a-wieprzy/page/2/#findComment-630831 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.