clipol Posted March 30, 2016 Report Share #1 Posted March 30, 2016 (edited) Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Przeszukiwałem zasoby tego forum i nie znalazłszy pomyślałem że warto byłoby powymieniać się informacjami gdzie w Anglii kupić mięso wieprzowe. Ja kupuję najczęściej w Morrisonie. Od czasu do czasu Waitrose albo lokalny rzeźnik - chociaż z tym ostatnim różnie bywa z jakością mięsa. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edited March 30, 2016 by clipol Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/ Share on other sites More sharing options...
sobol Posted March 30, 2016 Report Share #2 Posted March 30, 2016 (edited) Ja kupuję u rzeźnika. Ostatnia ćwiartka na białą (przednia, bez schabu) to £2.90 za kilo. Połówka przed świętami to £80 za 32 kilo (2.5/kilo). Oczywiście z dowozem do domu . W zeszłym roku kupiłem raz ścinki (trimmings), na moje oko II i III wieprzowa, ale nie byłem zadowolony z jakości, Chociaż zapłaciłem 2.1 za kilo. Edited March 30, 2016 by sobol Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-488374 Share on other sites More sharing options...
clipol Posted March 30, 2016 Author Report Share #3 Posted March 30, 2016 (edited) Witaj Sobol. Morrison ma mięso w bardzo przyzwoitej cenie. Za łopatkę płaciłem przed świętami poniżej £3. Szynka podobnie. Boczek i schab b/k ok £4-£6. A jak wg ciebie jest z jakością mięsa? Czy nie ma charakterystycznego zapachu? Nie wiem jak dokładnie to opisać- jest inne niż w Polsce. Prawdopodobnie to jest wynik braku kastracji knurków i stąd ten zapach Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edited March 30, 2016 by clipol Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-488398 Share on other sites More sharing options...
sobol Posted March 31, 2016 Report Share #4 Posted March 31, 2016 Cześć. Ja mam Morrisona daleko i nie brałem większych ilości. Co do jakości to jestem zadowolony, chociaż te zeszłoroczne ścinki (pakowane, w worku, nie ścinki od rzeźnika) to nie bylo to. Specjalistą wybitnym nie jestem i nie zauważyłem żadnych dziwnych zapachów. Co do cen, to porcjowane mięso w marketach jest drogie. U rzeźnika na "high streecie" zawszę kupie taniej. Nie kupowałem jednak nigdy dużych kawałków w marketach to nie wiem jakie są ceny takiego mięsa. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-488613 Share on other sites More sharing options...
tomas_gosport Posted October 4, 2016 Report Share #5 Posted October 4, 2016 ja ostatnio kupowałem w makro boczki. Generalnie to też w Morrisonie Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-520683 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted October 4, 2016 Report Share #6 Posted October 4, 2016 Knurzy zapach mięsa prawie całkowicie neutralizuje dodatek kopru włoskiego. Więcej tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13476-dob%C3%B3r-jako%C5%9Bciowy-surowc%C3%B3w-1-regulacja-jako%C5%9Bciowa-zestawu-mi%C4%99sa-bez-ko%C5%9Bci/Może się Wam przyda. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-520684 Share on other sites More sharing options...
zemat Posted October 9, 2016 Report Share #7 Posted October 9, 2016 brak sterylizacji, a pędzenie hormonalne robi swojewcześniej zwierzę 4-5 miesięcznie nie posiadało gotowości płciowej a teraz tak \wina ekologów i dążenie do chemicznej kastracji Quote Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-521496 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 9, 2016 Report Share #8 Posted October 9, 2016 Nie przesadzajcie kupuję mięso w hurtowni i jest Oki ,może trochę za chude z tym mam największy problem Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-521504 Share on other sites More sharing options...
clipol Posted January 14, 2017 Author Report Share #9 Posted January 14, 2017 Odświeżę temat. Gdzie w UK mogę kupić podgardle wp? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536074 Share on other sites More sharing options...
sobol Posted January 15, 2017 Report Share #10 Posted January 15, 2017 U rzeźnika poprosić i pokazać co wyciąć z póltuszy. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536156 Share on other sites More sharing options...
clipol Posted January 15, 2017 Author Report Share #11 Posted January 15, 2017 Problem w tym że u lokalnego rzeźnika wszystko jest już poćwiartowane a jak pytałem ostatnio to patrzyli na mnie jak na ufoludka Sent from my SM-G925F using Tapatalk Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536175 Share on other sites More sharing options...
sobol Posted January 15, 2017 Report Share #12 Posted January 15, 2017 To calą póltuszę zamówić Nigdy nie widziałem podgardla w sprzedaży. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536179 Share on other sites More sharing options...
clipol Posted January 15, 2017 Author Report Share #13 Posted January 15, 2017 Moja LP byłaby bardzo zadowolona ???? Już ma mnie czasem dosyć ???? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536180 Share on other sites More sharing options...
sobol Posted January 15, 2017 Report Share #14 Posted January 15, 2017 Moja się przyzwyczaiła Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-536217 Share on other sites More sharing options...
scalarian Posted November 20, 2019 Report Share #15 Posted November 20, 2019 Celem odkurzenia tematu, Jakby ktoś potrzebował mięsa polskiego mięsa (wierzejki) w środkowej Anglii to chętnie pomogę naiarami na mojego dostawcę. Pozdrawiam, Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-646575 Share on other sites More sharing options...
SottishFrank Posted June 25, 2020 Report Share #16 Posted June 25, 2020 (edited) The reason why you cannot get throat in GB is that there is no need for it by the public. Throat and other similar cuts are all used to produce English sausage and burgers. If you go to a good butcher and tell them what you want, they will cut. I just rear my own pigs instead. (Powodem, dla którego w GB nie można dostać podgardla , jest to, że klienci go nie kupują. Podgardle i inne podobne elementy mięsne używane są tutaj do produkcji angielskiej kiełbasy i burgerów. Jeśli pójdziesz do dobrego rzeźnika i powiesz mu, czego potrzebujesz, przygotują ci co chcesz. Ja zamiast tego wychowuję własne świnie.) Edited June 25, 2020 by Maxell Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/#findComment-669812 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.