Jump to content

Recommended Posts

Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Przeszukiwałem zasoby tego forum i nie znalazłszy pomyślałem że warto byłoby powymieniać się informacjami gdzie w Anglii kupić mięso wieprzowe.

 

Ja kupuję najczęściej w Morrisonie.

Od czasu do czasu Waitrose albo lokalny rzeźnik - chociaż z tym ostatnim różnie bywa z jakością mięsa.

 

Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy.

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edited by clipol
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12890-mi%C4%99so-wieprzowe-w-uk/
Share on other sites

Ja kupuję u rzeźnika. Ostatnia ćwiartka na białą (przednia, bez schabu) to £2.90 za kilo. Połówka przed świętami to £80 za 32 kilo (2.5/kilo). Oczywiście z dowozem do domu :). W zeszłym roku kupiłem raz ścinki (trimmings), na moje oko II i III wieprzowa, ale nie byłem zadowolony z jakości, Chociaż zapłaciłem 2.1 za kilo.

Edited by sobol

Witaj Sobol.

Morrison ma mięso w bardzo przyzwoitej cenie. Za łopatkę płaciłem przed świętami poniżej £3. Szynka podobnie. Boczek i schab b/k ok £4-£6.

A jak wg ciebie jest z jakością mięsa? Czy nie ma charakterystycznego zapachu? Nie wiem jak dokładnie to opisać- jest inne niż w Polsce. Prawdopodobnie to jest wynik braku kastracji knurków i stąd ten zapach

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edited by clipol

Cześć. 

Ja mam Morrisona daleko i nie brałem większych ilości. Co do jakości to jestem zadowolony, chociaż te zeszłoroczne ścinki (pakowane, w worku, nie ścinki od rzeźnika) to nie bylo to. Specjalistą wybitnym nie jestem i nie zauważyłem żadnych dziwnych zapachów. Co do cen, to porcjowane mięso w marketach jest drogie. U rzeźnika na "high streecie" zawszę kupie taniej. Nie kupowałem jednak nigdy dużych kawałków w marketach to nie wiem jakie są ceny takiego mięsa.

  • 6 months later...

Knurzy zapach mięsa prawie całkowicie neutralizuje dodatek kopru włoskiego. Więcej tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13476-dob%C3%B3r-jako%C5%9Bciowy-surowc%C3%B3w-1-regulacja-jako%C5%9Bciowa-zestawu-mi%C4%99sa-bez-ko%C5%9Bci/

Może się  Wam przyda.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

brak sterylizacji, a pędzenie hormonalne robi swoje

wcześniej zwierzę 4-5 miesięcznie nie posiadało gotowości płciowej a teraz tak :) \

wina ekologów i dążenie do chemicznej kastracji :( 

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Nie przesadzajcie kupuję mięso w hurtowni i jest Oki ,może trochę za chude z tym mam największy problem :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

  • 3 months later...
  • 2 years later...
  • 7 months later...

The reason why you cannot get throat in GB is that there is no need for it by the public. Throat and other similar cuts are all used to produce English sausage and burgers. If you go to a good butcher and tell them what you want, they will cut. I just rear my own pigs instead.

 

(Powodem, dla którego w GB nie można dostać podgardla , jest to, że klienci go nie kupują. Podgardle i inne podobne elementy mięsne używane są tutaj do produkcji angielskiej kiełbasy i burgerów. Jeśli pójdziesz do dobrego rzeźnika i powiesz mu, czego potrzebujesz, przygotują ci co chcesz. Ja zamiast tego wychowuję własne świnie.)

Edited by Maxell

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.